یک کارشناس بازار سرمایه در تحلیل اتفاقات این هفته بورس تهران، رشد شاخص کل در معاملات پایانی هفته را بر اثر حمایت حقوقیها از بورس دانست و مطرح کرد: سهامدارانی که این روزها در صف فروش قرار میگیرند، باید توجه داشته باشند تا سهام خود را با قیمت پایین نفروشند، چون قیمت بسیاری از سهمها به پایینترین میزان خود رسیده و از ارزندگی مناسبی برای رشد برخوردار هستند.
به گزارش فولادبان؛ هفتهای که گذشت، هفته چندان دلچسبی برای بازار سرمایه و سرمایهگذاران آن نبود، چراکه این هفته به جز دو روز پایانی آن، بسیاری از سهمها افت شدیدی را به خود دیدند و اکثر سهمهای مهم در زمین خوردن تجربه بیشتری کسب کردند.
در هفته سپریشده، صنایع اصلی و بزرگ بازار مانند خودروییها، بانکها، پالایشیها و از همه بدتر، فلزات اساسی روزگار بدی را تجربه کردند، چراکه این گروهها بیشترین افت را در میان تمام گروههای بازار داشتند و قیمت بیشتر سهمهای موجود در آنها از میزان ارزششان هم پایینتر آمد.
یکی از عواملی که در ابتدای این هفته، بازار را از نقطه حمایتی 1.2 میلیون واحد نیز پایینتر آورد، به گفته برخی کارشناسان بازار سرمایه تعیین تکلیفهای متعدد برای صنعت فولاد بود که باعث شد بسیاری از سرمایهگذاران بزرگ سهمهای فولادی و سایر صنایع معدنی به همراه سهامداران حقوقی به فکر خالی کردن بازار از پولهای حقیقی خود باشند که همین مساله باعث شد بسیاری از سهامداران خرد هم پشت سر این دسته از سهامداران، سهمهای خود را به فروش بگذارند.
با این حال، این هفته شاهد دو استعفای تأثیرگذار هم بودیم. ابتدا استعفای روز دوشنبه داریوش اسماعیلی از معاونت معدنی وزارت صمت بود که این استعفا بسیاری از سهامداران از جمله دارندگان سهام شرکتهای فولادی را خوشحال کرد و از قضا در روزهای پایانی هفته موجب سبزپوش شدن بسیاری از سهمهای فولادی شد.
دومین استعفا هم مربوط به کنارهگیری حسن قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بعد از پایین کشیده شدن پرچم بورس از سوی معترضان در روز دوشنبه بود. اتفاقی که البته با وجود هدایت بورس به سمت صعود در روزهای پایانی هفته، در مجموع واکنش منفی بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه را به دنبال داشت و خیلیها تاکید کردند که برای تثبیت بورس، اساس اقتصاد ما و نگاه دولت به این بازار باید تغییر کند.
یاسر فلاح، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با فولادبان در رابطه با معاملات هفته گذشته این بازار توضیح داد: بازار شرایط خوبی را در سه هفته گشته سپری نکرده است و دیماه با بازدهی منفی 20 درصدی، بورس ماه خوبی را برای سرمایهگذاران رقم نزد؛ بالطبع، هفتهای هم که گذشت به جز چهارشنبه که بیشتر نمادهای بورسی خریدار داشتند و با رشد شاخصها روبهرو بودیم، در باقی روزها اتفاقات بورس چندان خوشایند مردم نبود.
وی تصریح کرد: در هفتهای که گذشت، شاهد کاهش ارزش بازار در بیشتر نمادها و بسیاری از صنایع بودیم و آنچه که این هفته تفاوت ایجاد کرد، این بود که حتی در روزهای ریزشی شدید هم برای برخی سهمهای کوچک خریدار وجود داشت، اما برای شرکتهای بزرگ و به اصطلاح شاخصساز صفهای فروش سنگین تشکیل میشد.
فلاح با نامطلوب توصیف کردن شرایط این هفته بازار سرمایه ادامه داد: در هفتهای که گذشت، به جز روز چهارشنبه در مجموع خریدار جدی برای سهمهای مختلف بورس تهران وجود نداشت و در روز چهارشنبه هم این بازارگردانها و حقوقیها بودند که بیشتر برای خرید سهمهای بزرگ اقدام کردند.
این کارشناس بازار سرمایه درباره پیشبینی خود از معاملات هفته آینده بازار سرمایه و اثرات آن روی شاخص کل نیز گفت: به نظر میرسد با توجه به تحلیف رئیسجمهور جدید آمریکا و البته سایر اتفاقاتی که در فضای بین المللی در حال وقوع است، بازار سرمایه این هفته واکنش مثبتی را به این اتفاقات نشان دهد و با شیبی ملایم روی ریل صعودی قرار گیرد.
وی در پایان با اشاره به صحبتهای اخیر رئیسکل بانک مرکزی تاکید کرد: همانطور که آقای همتی گفته است، اخیرا برخی منابع ارزی ما آزاد شده و به نظر میرسد شرایط برای مبادلات بینالمللی ایران در حال تسهیل است؛ این اتفاق شرایط مطلوبی را برای برخی شرکتها و صنایع بورسی بخصوص آنهایی که با ریزشهای هفته گذشته به سطح ارزندگی مطلوبی رسیدهاند، رقم خواهد زد. علاوه بر این، گزارشهای سه ماه سوم برخی شرکتها نیز بسیار مطلوب بود و این مساله هم میتواند برای سهامداران ملاکی برای خرید قرار گیرد.