جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 20 آذر 1399 - 4 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

اقدامات بورس کالا «شیوه‌نامه» را «شیوَن‌نامه» کرد!

نایب‌رئیس انجمن نوردکاران فولادی کشور ضمن استفاده از تعبیر «شیون‌‌نامه» به جای «شیوه‌نامه» برای توصیف نحوه اجرای مصوبه جدید دولت در بورس کالا تاکید کرد: کارهایی که بورس کالا برای تعیین قیمت پایه مقاطع و شمش فولادی انجام داده، شیوه‌نامه دولت را در مرحله اجرایی دچار مشکل کرده است و این شرکت با صرف نظر از اصلاحات نشریه متال بولتن در چاپ‌های بعد از 27 نوامبر، به واحدهای نوردی صدمه وارد کرده است.

به گزارش فولادبان؛ هنوز دو هفته از اجرای رسمی شیوه‌نامه جدید دولت در بورس کالا نمی‌گذرد و این شیوه‌نامه از همان آغاز اجرا مشکلات زیادی را برای بخش‌های مختلف زنجیره فولاد پدید آورده است؛ به نحوی که نرخ مقاطع طویل فولادی در دو هفته گذشته با افزایش بیش از 1500 تومانی در هر کیلو مواجه شده و از سوی دیگر، تولیدکنندگان مقاطع نیز نسبت به اختلاف اندک 3 درصدی نرخ پایه میلگرد و شمش در بورس کالا در دو هفته اول اجرای شیوه‌نامه اعتراض دارند.

اعتراضات تولیدکنندگان مقاطع فولادی در روزهای اخیر تا جایی پیش رفته است که انجمن نوردکاران فولادی ایران در تاریخ 18 آذر، با ارسال نامه‌ای به معاون اقتصادی رئیس‌جمهور، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت و همچنین مدیرعامل بورس کالا، خواستار توقف معاملات و اصلاح قیمت‌ها در بورس کالا شده است. نوردکاران در نامه خود به این مساله اعتراض دارند که چرا قیمت محصولات فولادی صادراتی منطقه CIS در 30 نوامبر که فاصله نرخ میلگرد و شمش این منطقه براساس اعلام نشریه متال بولتن، حدود 12 درصد بوده به عنوان مبنای نرخ بورس کالا در نظر گرفته نشده و به جای آن نرخ 27 نوامبر این نشریه که فاصله شمش و میلگرد CIS در آن حدود 3 درصد بوده، به عنوان مبنای قیمت‌گذاری از سوی مدیران بورس کالا در نظر گرفته شده است.

علی محمد ابویی، نایب‌رئیس انجمن نوردکاران فولادی و عضو هیات مدیره سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران  درباره ارسال این نامه به خبرنگار ما گفت: مشکلات سیاسی اخیری که درکشور رخ داده، باعث بالا رفتن نرخ ارز شده و دولت هم به نوعی خواسته یا ناخواسته با اجرایی کردن دستور‌العمل جدید فولاد باعث شده است تا 80 میلیون ایرانی تحت فشار اقتصادی قرار بگیرند.

وی افزود: دولت برای اجرای این شیوه‌نامه دو مشخصه را در نظر گرفته است؛ یکی قیمت‌های منتشر شده در نشریه متال بولتن و دیگری، نرخ ارز که ممکن است در اثر یک فشار اقتصادی از طرف دشمنان ما بالا برود.

نایب‌رئیس انجمن نوردکاران فولادی کشور تصریح کرد: براساس پیگیری‌های ما از شرکت استمکور (Stemcor) واقع در لندن، یکی از مدیران نشریه متال بولتن به دلیل مشکلی که داشته است، 15 روز در کار آن خلال ایجاد کرده و سوال اینجاست آیا این کار درستی است که اقتصاد فولاد ایران بر مبنای نرخ‌های اعلامی در مجله‌ای باشد که با 15 روز اخلال در کار این مجله، 150 کارخانه تولیدی کشور دچار مشکل شوند؟

عضو هیات مدیره سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران ادامه داد: مصوبه اقتصادی دولت که به نام شیوه‌نامه از 28 آبان باید مورد اجرا قرار می‌گرفت، مبتنی بر نرخ ارز در هفته قبل از عرضه محصول در بورس و قیمت هفته آخر آهن‌آلات در نشریه متال‌بولتن باشد، اما اتفاقی که می‌افتد این است که روز 23 نوامبر قیمت شمش و میلگرد در نشریه منتشر می‌شود، اما در تاریخ 27 نوامبر این نشریه قیمت شمش را منتشر می‌کند و قیمت میلگرد را ارائه نمی‌دهد و قیمت میلگرد منتشرشده در این تاریخ، همان قیمت 23 نوامبر بوده است. با این کار، تفاوت قیمت شمش و میلگرد در 27 نوامبر فقط حدود 12 دلار یا 3 درصد می‌شود که این میزان تنها هزینه کرایه فروشنده را تأمین می‌کند.

ابویی در ادامه بیان کرد: بعد از این اتفاق، بورس کالا قیمت 27 نوامبر را در نظر می‌گیرد و تفاوت قیمت شمش و میلگرد 12 دلار می‌شود و این مقدار فقط هزینه کرایه حمل شمش به کارخانه نوردی است. این در حالی است که هزینه‌هایی از جمله مصرف انرژی، خواب شمش به دلیل تأخیر در تحویل دادن آن به کارخانه‌ها و حقوق کارگران در این روش تعیین قیمت نادیده گرفته شده و به کارخانه‌های نوردی صدمه وارد کرده است.

وی ضمن استفاده از تعبیر «شیون‌نامه» به‌جای «شیوه‌نامه» درباره مصوبه اخیر دولت عنوان کرد: وقتی نشریه متال بولتن بعد از رفع مشکلات دوباره در تاریخ 30 نوامبر کارش را از سر گرفت، اعلام کرد که قیمت میلگرد در 27 نوامبر 540 دلار بوده و بعد از انتشار قیمت‌ها توسط نشریه، بورس کالا اصلاحیه نشریه را در تعیین قیمت لحاظ نکرده و این مساله به تولیدکنندگان میلگرد صدمه زده است.

نایب‌رئیس انجمن نوردکاران فولادی کشور همچنین با طرح سوالاتی درباره نحوه عملکرد نشریه متال بولتن اظهار داشت: مسئله دیگر این است که چرا قیمت‌های ما باید بر پایه نشریه متال بولتن تعیین شود؟ آیا متال بولتن حامی مالی ندارد؟ این نشریه می‌تواند با گرفتن رشوه، قیمت‌ها را به راحتی تغییر دهد و مساله اینجاست که چرا ما باید محصولات خود را با ریال تولید کنیم و قیمت‌های خود را با بولتنی تعیین کنیم که می‌تواند قیمت 540 دلار بعد از ظهر جمعه را در اولین ساعت روز دوشنبه خود چاپ کند تا با این کار اجرای شیوه‌نامه‌ای که هیات دولت مدت زیادی روی آن کار کرده با مشکل مواجه شود؟

عضو هیات مدیره سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران در ادامه تصریح کرد: انجمن نوردکاران شکایت‌نامه‌ای را تنظیم و برای دادستانی کل کشور ارسال کرده است، مبنی بر اینکه چرا اصلاحات نشریه متال بولتن در بورس کالا لحاظ نشده و نامه ارسالی این انجمن به معاون اقتصادی رئیس‌جمهور نیز به آقای عمرانی، معاون قضایی دادستان کل ارسال شده است، درباره این که چراکه در بازار ورق همچنان مشکلات سابق وجود دارد.

وی در پایان با انتقاد شدید از عملکرد بورس کالا در اجرای شیوه‌نامه دولت اظهار داشت: آقای اسماعیلی، معاونت معدنی وزارت صمت در صحبت‌های خود با انجمن نوردکاران اظهار کرده که بورس کالا به حرف وزارتخانه گوش نمی‌دهد و خودمحور شده است.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors