امروز در حالی که برف سنگینی از آسمان بسیاری از استانها میبارد و نوسانات نرخ دلار در بازار آزاد نیز بسیار سرد شده است، اما رشد قیمت مقاطع طویل فولادی با شیبی ملایم ادامه دارد و در این میان، محصولات حوزه لوله و پروفیل نیز با شیبی تندتر از سایر مقاطع روی ریل صعودی حرکت میکنند. این در حالی است که شنیدهها ما از فعالان بازار، از رکود نسبی بازار مقاطع طویل و داغ بودن معاملات حوزه لوله و پروفیل حکایت دارد.
به گزارش فولادبان؛ امروز در شرایطی که نرخ دلار نوسانات بسیار آرامی را تجربه میکند، اما قیمت مقاطع طویل فولادی با شیبی ملایم و نرخ محصولات حوزه لوله و پروفیل با شیبی تند رو به رشد گذاشته است. به نحوی که آخرین رصد ما نشان میدهد که نرخ دلار در بازار آزاد از عصر دیروز تا کنون روی رقم 25 هزار و 800 تومان ثابت مانده و آخرین نرخ دلار دستوری نیز دقیقا مشابه بعد از ظهر دیروز دقیقا روی رقم 25 هزار و 600 تومان اعلام شده و قیمت فروش اسکناس دلار روی تابلوی صرافی ملی نیز از عصر روز گذشته تا کنون به صورت ثابت روی رقم 25 هزار و 600 تومان باقی مانده است.
این در حالی است که بررسیهای ما در روز جاری از افزایش 50 تا 300 تومانی بیشتر انواع میلگرد آجدار، تیرآهن کیلویی و محصولات حوزه نبشی و ناودانی در بازار آزاد حکایت دارد، اما نرخ محصولات حوزه لوله و پروفیل متاثر از رقابت بیش از 15 درصدی برای خرید ورق گرم در بورس کالا با شیب تندی رو به رشد گذاشته است.
پیشتر بیان کردیم که نوردکاران بهویژه واحدهای خصوصی نوردی برای جبران عقبماندگی خود از گرانی شمش بلوم در بورس کالا و شمش القایی در بازار آزاد، به جهت این که بتوانند مارجین سود خود را بین 10 تا 15 درصد نگاه دارند، باید قیمت میلگردهای آجدار خود را بین 11 هزار و 300 تا 12 هزار و 100 تومان نگاه دارند، اما نکته مهم اینجاست که اکنون تقریبا قیمت انواع میلگرد آجدار در همین کانال نوسان میکند و با توجه به این که قیمت پایه شمش و مقاطع طویل در بورس کالا نیز به احتمال قوی همانند انواع ورق، براساس نرخهای منطقهای CIS در هفته آخر نوامبر تعیین خواهد شد، به نظر میرسد رشد قیمت میلگرد “البته در صورت تداوم ثبات نسبی نرخ دلار” ظرف یکی دو روز آینده باید متوقف شود.
بخصوص که شنیدههای ما از بازار آهن نیز از رکود نسبی معاملات مقاطع طویل در این روزهای برفی و کرونایی حکایت دارد و ظاهرا بیشتر خریداران واقعی در انتظار بازگشت نرخها در هفته آینده از خرید مقاطع دست کشیدهاند و فقط کسانی که میخواهند نیاز روزشان را تامین کنند به خرید مقاطع فولادی میپردازند. بنابراین حالا که طرف تقاضا نیز عقب نشسته و احتمال کاهش اندک قیمت پایه شمش بلوم در بورس کالا نیز با توجه به افت اندک نرخ دلار نیمایی در یک هفته گذشته وجود دارد، انتظار میرود که نوردکاران بیش از این به افزایش قیمت محصولاتشان نپردازند.
البته متاسفانه نکته منفی همیشگی در بازار آزاد آهن اینجاست که کوچکترین سیگنالی برای افزایش، مشابه آنچه هفته گذشته از سوی بورس کالا دریافت شد، میتواند بازار آهن را دچار التهاب کند، اما وقتی که قرار بر تداوم روند افزایشی و بخصوص آغاز روند نزولی باشد، کمتر فروشندهای حاضر به کاهش نرخهای خود میشود و این نشان از بیمتولی ماندن بازار آهن با وجود ارائه شیوهنامههای عریض و طویل دارد.
در این میان، ماهیگیران از آب گلآلودشده معاملات ورق در بورس کالا نیز قیمت محصولات حوزه لوله و پروفیل را بالا کشیدهاند و شنیدههای ما از داغ بودن معاملات محصولات این حوزه در شرایطی حکایت دارد که رکودی نسبی سایر بخشهای بازار آزاد آهن را فرا گرفته است. این در حالی است که میانگین موزون قیمت نهایی ورق گرم در معاملات امروز بورس کالا نسبت به هفته گذشته کمتر از 6 درصد رشد کرده است و قاعدتا نباید رقابت بیش از 15 درصدی برای خرید این ورقها در معاملات امروز چنین تاثیری روی افزایش نرخها داشته باشد.
هماکنون (ساعت 13:50 دوشنبه 17 آذر) شاهد رشد 100 تا 350 تومانی بیشتر انواع میلگرد آجدار در بازار آزاد هستیم و در میان محصولات حوزه نبشی و ناودانی نیز با وجود ثبات نسبی برخی نرخها، برخی دیگر از تولیدکنندگان این حوزه قیمت محصولات خود را بین 50 تا 100 تومان افزایش دادهاند و البته برخی شرکتهایی هم که در روزهای گذشته از اعلام قیمت روزانه خودداری کرده بودند، با افزایش 1200 تا بعضا 2000 تومانی نرخهایشان نسبت به یک هفته پیش در بازار آزاد ظاهر شدهاند.
در این میان قیمت انواع تیرآهن کیلویی نیز عمدتا بین 100 تا 130 تومان افزایش یافته است و شنیدهها ما از بنگاههای تهران از رشد 100 تا 120 هزار تومانی نرخ سایزهای پرمصرف تیرآهن ذوبی حکایت دارد. همچنین در روز جاری قیمت محصولات حوزه لوله و پروفیل نیز قیمت محصولات خود را به شکل افسارگسیختهای بین 200 تا 700 تومان رو به رشد گذاشته است.