رئیس اتحادیه آهنفروشان استان زنجان با مقصر دانستن بورس کالا در اجرای نابهنگام شیوهنامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد تاکید کرد: بورس کالا با اجرای نابهنگام این شیوهنامه هجمه شدیدی را به بازار وارد کرد و به یکباره قیمت محصولات فولادی را کیلویی هزار تومان افزایش داد، در مجموع هم وجود رانت در بازار فولاد کشور باعث دستکاری قیمتها میشود و اگر بهرهبرداران از رانت بازار را به حال خود رها کنند، قطعا بازار فولاد به تعادل مناسبی خواهد رسید.
به گزارش فولادبان؛ حدود دو هفته از ابلاغ شیوهنامه جدید دولت برای ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد میگذرد و در این مدت حلقههای گوناگون این زنجیره مخالفتها و حمایتهای متفاوتی را نسبت به این شیوهنامه اظهار داشتهاند. در این میان اما روز دوشنبه تعیین نابهنگام قیمت شمش در معاملات این هفته بورس کالا براساس شیوهنامه جدید، باعث ایجاد آشفتگی در بازار آزاد آهن شد؛ به نحوی که در روز دوشنبه شاهد بسته شدن فروش بیشتر مبادی رسمی فروش مقاطع طویل فولادی و محصولات حوزه لوله و پروفیل بودیم و در روزهای سهشنبه و چهارشنبه نیز افزایش قیمتهای افسارگسیختهای را در نرخ این محصولات مشاهده کردیم.
اگرچه یکی دو روزی است که قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد تا حدودی با ثباتی نسبی همراه شده، اما برخی کارشناسان پیشبینی میکنند که با توجه به بالاتر بودن نرخ شمش بلوم در معاملات این هفته بورس کالا از نرخ کف بازار این محصول، احتمال رشد هرچه بیشتر قیمت مقاطع طویل و حتی محصولات حوزه لوله و پروفیل در هفته آینده وجود دارد و در هر صورت، این سبک از اجرای شیوهنامه جدید آن هم در چنین زمان نامناسبی که روال طبیعی عرضه و تقاضا در وضعیت رکودی بازار آزاد آهن، قیمت میلگرد را رفتهرفته به زیر مرز ۱۰ هزار تومان سوق میداد، موجب انتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار فولاد شده است.
مسعود شکوری، رئیس اتحادیه آهنفروشان استان زنجان با مقصر دانستن بورس کالا در اجرای نابهنگام شیوهنامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد به خبرنگار ما گفت: بورس کالا با اجرای نابهنگام این شیوهنامه هجمه شدیدی به بازار وارد کرد و به یکباره قیمت محصولات فولادی را کیلویی هزار تومان افزایش داد؛ بنابراین تا زمانی که فعالیت بورس کالا شفاف نباشد، نابسامانی قیمتی در محصولات زنجیره فولاد ادامه خواهد داشت و معلوم نیست آخر این داستان به کجا ختم می شود.
وی با بیان این که نمیتوان قضاوت درستی درباره آینده اجرای شیوهنامه جدید دولت داشت، عنوان کرد: چند روز بیشتر از اجرای شیوهنامه جدید دولت نگذشته است، اما اگر فعالیت بورس کالا شفاف شود و دستهای افراد برخوردار از رانت در این حوزه کوتاه شود، میتوان به بهبود اوضاع بازار فولاد با اجرای این شیوهنامه امیدوار بود.
شکوری پیشبینی خود از روند آینده قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد را نیز اینطور بیان کرد: قیمت فولاد همواره براساس نوسانات ارزی تعیین میشود و بنابراین در حال حاضر هم اگر نرخ دلار افزایش یابد، قیمت محصولات فولادی نیز بالا خواهد رفت. البته اکنون تقاضا برای خرید محصولات فولادی به دلیل شرایط آبوهوایی پایین آمده است، چراکه در شمال و غرب کشور بارندگیها آغاز شده و فصل سرما باعث توقف بخش زیادی از فعالیتهای صنعتی و ساختمانی شده است.
رئیس اتحادیه آهنفروشان استان زنجان ادامه داد: بنابراین به نظر میرسد تا دو ماه آینده سیر کاهشی قیمت محصولات فولادی تا حدودی ادامه داشته باشد و حتی ممکن است نرخ میلگرد به کمتر از ده هزار تومان نیز برسد؛ البته به این شرط که بهرهبرداران از رانت در بازار ارز و فولاد کشور باعث دستکاری در قیمتها نشود و اگر این افراد بازار را به حال خود بگذارند، قطعا بازار فولاد به تعادل مناسبی خواهد رسید.
شکوری شرایط قیمت محصولات فولادی در بازار استان زنجان را نیز تابع قیمتهای کشوری دانست و گفت: وقتی فولادسازان قیمت محصولات تولیدی خود را افزایش میدهند، طبیعتا نرخ محصولات فولادی در سراسر کشور تحت تاثیر این روند افزایشی قرار میگیرد و نرخ آهنآلات در تمام کشور تابع همین روند خواهد بود.