جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
عینک فولادی 07 آبان 1399 - 5 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

قیمت فولاد باید پایین‌تر از نرخ‌های جهانی باشد  

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت ضمن حمایت از طرح پیشنهادی کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای مدیریت بازار فولاد عنوان کرد: طرح مجلس با هماهنگی دولت تدوین شده است و وزارت صمت از آن حمایت می‌کند؛ با تصویب این طرح مشکلات بازار فولاد برطرف می شود. مهمترین اولویت وزارت صمت این است که قیمت محصولات فولادی در بازار داخلی از نرخ‌های جهانی پایین‌تر باشد.

سیف‌الله امیری در گفت‌وگو با خبرنگار فولادبان در خصوص طرح جدید مجلس برای بازار فولاد گفت: ما موافق این هستیم که تمام محصولات زنجیره فولاد بخصوص شمش فولادی در بورس کالا عرضه شود، چراکه در حال حاضر تولیدکنندگان مقاطع فولادی به شدت به شمش نیاز دارند و اگر تمام شمش تولیدشده در بورس عرضه شود، هم نیاز داخلی تامین می  شود هم صادرات می تواند ادامه پید ا کند.

وی با بیان اینکه نوسانات بازار به علت رعایت نشدن کف عرضه توسط فولادسازان است؛ افزود: اگر طرح پیشنهادی مجلس به‌درستی اجرایی شود، این مشکل برطرف خواهد شد و قیمت محصولات فولادی داخلی نیز تعدیل می‌شود. این طرح در اصل پیشنهاد وزارت صمت بوده است که در کمیسیون صنایع و معادن بررسی شده و امیدواریم که به تصویب مجلس برسد تا مشکلات بازار فولاد کشور حل شود.

امیری ادامه داد: مهمترین نقطه ضعف طرح مجلس در تعیین شدن کف و سقف قیمتی برای محصولات فولادی است و البته ما پبشنهاد داده‌ایم که این سقف برداشته شود، زیرا معتقدیم اگر برای محصولات فولادی سقف قیمتی تعیین شود، همان سقف دوباره به کف قیمت در بازار آزاد تبدیل خواهد شد. البته حتی در صورت برداشته نشدن سقف نیز مهمترین اولویت وزارت صمت این است که قیمت محصولات فولادی در بازار داخلی از نرخ‌های جهانی پایین‌تر باشد.

وی با اشاره به استفاده فولادسازان از انرژی ارزان و فروش یارانه‌ای سنگ آهن تصریح کرد: براین اساس باید قیمت شمش در بورس کالا ۳۰ درصد پایین‌تر از قیمت جهانی آن باشد و حداکثر هم این نرخ‌ها باید به قیمت جهانی برسد تا ملت ما از تولید فولاد در کشور سهمی واقعی داشته باشند.

سرمایه‌های سرگردان عامل التهاب بازار فولاد

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت با انتقاد از ورود سرمایه‌های سرگردان و تقاضای سفته‌بازی به بازار فولاد گفت: برخی صاحبان سرمایه که هر بار پول مملکت را به بازاری خاص می‌برند و آن بازار را نابود می‌کنند، در حال حاضر سرمایه سرگردان خود را به طرف به محصولات فولادی و بخصوص شمش آورده‌اند و به التهابات بازار فولاد دامن زده‌اند.

امیری اضافه کرد: در واقع اکنون افراد زیادی می‌توانند شمش و محصولات فولادی را را انبار کنند تا در زمانی که قیمتش بالاتر می رود، آن را بفروشند. اما با طرح پیشنهادی دولت و مجلس، قرار است فولاد به اندازه کافی در بورس کالا عرضه شود و نیاز تولیدکننده داخل به نحو کامل برطرف شود و به این صورت دست دلالان نیز از شمش فولادی نیز قطع خواهد شد و تولیدکنندگان شمش نیز می‌توانند مازاد نیاز صنایع پایین‌دستی را صادر کنند. در چنین شرایطی احتکارکنندگان شمش هم مجبور به صادر کردن شمش های انبارشده خود خواهند شد؛ زیرا در آن شرایط دیگر نگه داشتن شمش برایشان به صرفه نیست و به ضررشان تمام خواهد شد.

وی در خصوص اخلاف ایمیدرو و معاونت معدنی صمت بر سر قیمت گذاری فولاد توضیح داد: ایمیدرو هم با نظر ما موافق است و به صورت کلی مسئولان این سازمان درباره لزوم عرضه شمش در بورس کالا مخالفتی با نظر معاونت معدنی ندارند، ولی نظر آنها این است که تمام شمش وارد بورس کالا نشود تا تولیدکنندگان بتوانند برای خرید تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز خود صادرات داشته باشد. ولی ما معتقدیم اگر تمام شمش در بورس کالا عرضه شود، هم‌ نیاز تولیدکنندگان داخلی برطرف خواهد شد و هم فولاد سازان می‌توانند مازاد تیاز واحدهای پایین‌دستی را صادر کنند و به این صورت مشکل حضور تقاضای سرملسه‌ای برای خرید شمش فولادی نیز حل می‌شود.

امیری درباره امکان عرضه سنگ آهن در بورس کالا هم تصریح کرد: باید توجه داشت بر اساس ماده ۳۵ قانون رفع موانع تولید و همچنین موادی از قانون معادن، سنگ آهن جزو انفال محسوب می شود و قابل عرضه در بورس نیست و به صورت کلی در شرایط فعلی مواد معدنی امکان عرضه در بورس کالا را ندارند. اما بازهم می‌توان ضرایب قیمتی محصولات صنایع بالادستی زنجیره فولاد را که درصدی از شمش فولاد خوزستان در نظر گرفته شده است، طوری تصحیح کرد که معدن دار هم ضرر نکند و بتواند تجهیزات مورد نیاز خود را از خارج وارد کند.البته این اتفاق به شرطی رخ خواهد داد که ما بتوانیم زنجیره فولاد را به درستی تکمیل کنیم، یعنی قیمت‌گذاری سنگ آهن و بعد از آهن هم کنسانتره گندله و آهن اسفنجی را انجام دهیم. البته باید توجه داشت به جز سنگ آهن سایر محصولات صنایع بالادستی زنجیره قابلیت عرصه در بورس را دارند.

توقف صارات، ضمانت اجرایی عرضه کافی در بورس کالا

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت تاکید کرد اگر همه محصولات فولادی اعم از میلگرد؛ تیرآهن و ورق‌های گرم و سرد به طور کامل در بورس عرضه بشوند؛ قطعا مشکل ما حل خواهد شد. ما معتقدیم کسی که شمش از بورس خریداری کرده است، باید ۷۵ درصد محصول خود را در بورس عرضه کند و مابقی را برای صادرات اختصاص دهد.

امیری با اشاره به اینکه با متخلفان در مورد کف عرضه 60 درصدی برخورد خواهد شد افزود: ضمانت اجرایی تعهد کف عرضه 60 درصدی محصول خریداران شمش در بورس کالا جلوگیری، از صادرات متخلفان و معرفی آنها به قوه قضاییه خواهد بود و هیچ متخلفی در این زمینه نمی‌تواند قسر در برود  و ما از این طریق با احتکار نیز برخورد می‌کنیم.

وی با تاکید بر این که تعیین سقف قیمتی رانت ایجاد می‌کند، تشریح کرد: اعتقاد ما بر این است که تعیین سقف قیمت در معاملات بورس رانت‌زا خواهد بود و زمانی مثلا کف قیمت را 75 درصد و سقف را 95 می‌گذاریم، در بازار آزاد کسی در این محدوده قیمت نمی دهد و در واقع همین 95 درصد به کف قیمت تبدیل می‌شود و حتی اگر این رانت به جیب تولیدکنندگان می‌رفت، بهتر بود چراکه حداقل آنها اشتغال‌زایی و ارزآوری دارند، اما این رانت به جیب دلال می رود.

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در پایان درباره لزوم کاهش قیمت محصولات فولادی تصریح کرد: نظر ما این است که هر سال باید حدود 12 میلیون تن شمش در بورس کالا سال عرضه شود و اگر این اتفاق رخ دهد، شاهد رفع عطش خریداران و کاهش محسوس قیمت‌ها خواهیم بود.

 

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors