افزایش تقاضا در بازار سرمایه به دلیل رفع نگرانی‌های سال گذشته/ احتمال دست بردن دولت در سود شرکت‌ها

برای اولین روزکاری هفته در گروه‌های غذایی و قندوشکر و دارو به واسطه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و بعضا افزایش نرخ‌هایی که داشتند، انتظار منفی شدن نداریم. گروه خودرو این روزها در کانون توجه قرار دارد حتی کامودیتی محورها، حتی بدون برجام نیز به واسطه واگذاری زیر مجموعه‌ها شاهد رشد این گروه باشیم. در کل، بورس شنبه سبزپوش می‌شود.

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه رفع نگرانی‌های سال گذشته توانست مردم را به سرمایه‌گذاری در بورس امیدوار کند، گفت: بالا رفتن انتظارات تورمی در جامعه سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را افزایش داده است، اما سهامداران از این می‌ترسند که دولت به دلیل شرایط مالی سخت در سود شرکت‌ها دست ببرد.

به گزارش فولادبان، هفته‌ای که معاملات بازار سهام تنها تا نیمه آن ادامه یافت باعث شد تا بازار کمی رشد کند، اما همچنان ریسک‌های خود برای سهم‌های بزرگ‌تر را حفظ کرده است. از طرفی، عوارض صادراتی صنایع معدنی و از سوی دیگر، مشخص نبودن نتایج مذاکرات هسته‌ای بین ایران و وین حساب کردن روی سهم‌های بزرگ را سخت‌تر از قبل کرده است و بیشتر سهامداران در این هفته هم ثابت کردند که ترجیح می‌دهند روی سهم‌های کوچک سرمایه‌گذاری کنند.

این هفته، شاخص کل بورس 0.5 درصد رشد کرد و نسبت به هفته گذشته 8 هزار و 294 واحد افزایش یافت و در نقطه یک میلیون و 529 هزار و 717 واحدی به کار خود پایان داد، اما شاخص کل هم‌وزن وضعیت نسبتا بهتری نسبت به وضعیت کلی بازار داشت چراکه با رشد سهام کوچک بازار، این شاخص 2.6 درصد در این هفته رشد داشت و در ایستگاه 422 هزار و 473 واحدی توقف کرد. شاخص فلزات اساسی بر خلاف وضعیت کلی بازار وضعیت خوبی نداشت و با 0.9 درصد افت، به یک میلیون و 148 هزار و 355 واحد رسید.

محمدمبین شفیعی ناطق، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با فولادبان در رابطه با وضعیت کلی بورس گفت: در چند ماه گذشته بازار نگرانی‌هایی را پشت سرگذاشت که از جمله آن می‌توان به نگرانی سرمایه‌گذاران از ریزش شدید قیمت دلار، بحث بودجه در بهمن ماه و بحث افزایش شدید نرخ خوراک پتروشیمی و نرخ گاز صنایع فولادی در دی ماه گذشته اشاره کرد که با برطرف شدن این نگرانی‌ها از اسفند سال گذشته، سهامداران در طرف تقاضا و خریدار ظاهر شدند که باعث شد رشد ملایمی در بازار شاهد باشیم.

وی در ادامه تصریح کرد: این روند در کوتاه مدت و تا فصل مجامع ادامه خواهد داشت چراکه در تیر شرکت‌ها سود نقدی تقسیم می‌کنند و طرف تقاضا قوی‌تر خواهد بود؛ البته احتمال اینکه در دو هفته آینده رشد بازار شیب کم‌تری نسبت به دو ماه گذشته داشته باشد، وجود دارد، اما به طور کلی همچنان در مجموع تا تیرماه روند بازار صعودی خواهد بود. از طرف دیگر، به طور ویژه اگر گزارش‌های سه ماهه منتشر شود، در صنایع پتروشیمی، فرآورده‌های نفتی و فلزات گزارش‌های مناسبی خواهد بود که باعث می‌شود بازار روند صعودی نسبتا ملایمی را تجربه کند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: اعتماد به بازار سرمایه مانند سال‌های قبل نیست، اما یکی از دلایل دیگر رشد بازار افزایش انتظارات تورمی در جامعه است که باعث شده سهام به عنوان یک دارایی ضد تورمی مورد اقبال قرار گیرد. البته، این نگرانی همچنان وجود دارد که با توجه به اینکه دولت شرایط مالی سختی دارد همچنان در سود شرکت‌ها دست ببرد و به همین دلیل رشد شارپی در بازار شاهد نخواهیم بود.

شفیعی ناطق همچنین درباره روند معاملات هفته آینده گفت: برای اولین روزکاری هفته در گروه‌های غذایی و قندوشکر و دارو به واسطه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و بعضا افزایش نرخ‌هایی که داشتند، انتظار منفی شدن نداریم. گروه خودرو این روزها در کانون توجه قرار دارد حتی کامودیتی محورها، حتی بدون برجام نیز به واسطه واگذاری زیر مجموعه‌ها شاهد رشد این گروه باشیم. در کل، بورس شنبه سبزپوش می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *