یک کارشناس اقتصادی گفت: در راستای افزایش 17 درصدی تعرفه مالیات بر صادرات فولاد و سیاستهای اشتباه وزارت صمت، بازارهای فولادی ایران در اختیار روسیه قرار گرفت.
بهمن آرمان در گفتگو با فولادبان با تأکید بر لزوم احیا نشدن وزارت بازرگانی مطرح کرد: در حال حاضر دولت جدید سیاستهایی در پیش گرفته که به دنبال آن، وابستگی اقتصاد به واردات کالاهای اساسی کاهش خواهد یافت. این در حالیست که زمان آقای احمدی نژاد، در یک سال شرکت بازرگانی بیش از یک میلیون و ۷۵۰ تن شکر وارد کرد؛ به گونهای که محصول داخلی روی دست کارخانجات باد کرد. به همین دلیل باید از ایجاد وزارت بازرگانی که به نوعی به آن وزارت واردات میگویند، جلوگیری کرد.
وی با اشاره به نارضایتی از اقدامات رضا فاطمی امین وزیر صمت، گفت: همچنین رسانهها بایستی به طریقی مانع از ایجاد تشکیلات جدید شوند که در غیر این صورت عملا دوباره تولید داخلی سرکوب خواهد شد. از طرفی وزیر صمت فعلی رویکرد مناسبی در تولید داخلی ندارد، به گونهای که در زمان تحریمهای روسیه پس از حمله به اوکراین، 17 درصد تعرفه بر صادرات فولادی اضافه شد.
این کارشناس اقتصادی معتقد است با افزایش 17 درصدی تعرفه مالیات بر صادرات فولاد، بازارهای فولادی ایران در اختیار روسیه قرار گرفت و این اقدام به دلیل سیاستهای غلط، همچنان مشکلاتی را برای تولید فولاد به همراه دارد.
آرمان تصریح کرد: در حال حاضر صنعت فولاد ایران نیاز به حمایت جدی دارد؛ چرا که در زمان تحریم، کاهش صادرات نفت را جبران کرده است. در واقع شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین بنگاه بعد از شرکت نفت محسوب میشود که توانسته بخش زیادی از اقتصاد را در روند مثبت قرار دهد.