رئیس هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران با اشاره به اینکه فولادسازان قطعی برق را بهانهای برای عرضه نکردن شمش و فرار از جریمه کردند، گفت: قطعی برق ضرری هزار و 300 میلیاردی به نوردکاران زده است و کاهش 800 هزار تنی تولید در واحدهای پاییندستی به دنبال داشته است.
سیداحمد رضوینیک در گفتگو با فولادبان در رابطه با قطعیهای برق اخیر و تأثیر آن روی صنایع نوردی کشور گفت: طی قطعی برق اخیر، 85 درصد از نوردکاران تعطیل شدند و فولادسازان بزرگ با ظرفیت پایینتر به فعالیت خود ادامه دادند چراکه وزارت نیرو ابتدا دستور قطعی برق واحدهای تولید فولاد و سیمان در شهرکهای صنعتی را صادر کرد، اما اکثر فولادسازان بزرگ به دلیل داشتن نیروگاه اختصاصی، خارج بودن از محدوده شهری و همچنین حمایت دولت قطعی برق کمتری را تجربه کردند.
وی در ادامه تصریح کرد: در جریان قطعی برق، واحدهای مصرفکننده بالای 2 مگاوات از همان ابتدا قطعی برق را تجربه کردند و واحدهای صنعتی کوچک مستقر در شهرکها تنها یک یا دو روز در هفته برق داشتند و در این روزها تنها با 10 درصد دیماند مصرفی خود فعالیت میکردند که این میزان تنها برای روشن نگه داشتن دستگاهها کافی است، اما با دستور جدید وزارت صمت و اعلام دادستانی کل کشور، واحدهای نوردی میتوانند در شیفت شب یعنی از ساعت 12 تا 8 صبح فعالیت کنند.
رئیس هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران افزود: نوردکاران در طول دوره قطع 45 روزه برق خسارت شایانی دیدند و این واحدها به 340 هزار نیرو حقوق دادند، اما هیچگونه فعالیتی نداشتند و تنها 15 درصد واحدهای زیر ظرفیت و خارج از نواحی صنعتی توانستند فعالیت کنند که این بخشهای فعال هم در طول روز، قطعیهای برق ساعتی را تجربه میکردند.
رضوی نیک با اشاره به اینکه واحدهای پاییندستی بالغ بر هزار و 300 میلیارد تومان متضرر شدهاند، گفت: قطعی برق بهانهای برای فولادسازان بزرگ شد تا از جریمه فرار کنند. فولادسازان بزرگ به صورت ماهانه 2.5 میلیون تن تولید دارند و همیشه 3 تا 4 برابر عرضههای خود در انبار موجودی دارند و فولادسازان تنها از قطعی برق به عنوان بهانهای برای عدم عرضه استفاده کردند.
وی درباره کاهش تولید محصولات پاییندست به تبع قطعی برق و عرضه نشدن شمش در بورس کالا افزود: تعطیلی 85 درصد از واحدهای پاییندستی زنجیره باعث شده است که در مجموع در یک ماه گذشته، 800 هزار تن تولید شمش کاهش یابد.