به گزارش فولادبان، نشست مشترک کمیسیون صنایع و معادن مجلس با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، وزرای صنعت، معدن و تجارت و ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونان وزرای نفت، نیرو و کشور به منظور بررسی ناترازی انرژی در محل این کمیسیون برگزار شد.
رضا علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ابتدای این نشست، اظهار داشت: در این نشست گزارشی از برنامههای وزارتخانههای صمت و ارتباطات در حوزه تامین و مدیریت انرژی ارائه شد و اعضای این کمیسیون به ارائه دیدگاههای خود در حوزه تامین و مدیریت انرژی در کشور پرداختند.
علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه، افزود: ما مشکل را پیدا کرده، مسئله را یافتیم و راه حل نیز ارائه دادیم اما متاسفانه قانون روی کاغذ مانده و دولت اجرا نمیکند کما اینکه مواد ۲۴، ۲۶ و ۲۷ برنامه هفتم توسعه در حوزه بهینهسازی، قانون جهش تولید و قانون مانعزدایی از جمله این قوانین هستند که لازم است رئیس مجلس دستور دهید این قوانین اجرا شود و در این زمینه از ابزارهای نظارتی مجلس استفاده کنیم.
مصطفی پور دهقان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز، تصریح کرد: ما صورت مسئله را سالهاست میدانیم و با توجه به اینکه در حوزه برق اغلب مصرفکنندگان از بین مردم کم درآمد هستند اصلاح قیمتها راهکار صحیحی نیست.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، در ادامه از وزرای حاضر در نشست خواست در ابتدا به سمت اصلاح نحوه استفاده از برق برای وسایل برقی بروند سپس مقابله با قاچاق را پیگیری کنند و در مرحله آخر به سمت اصلاح قیمت حاملهای انرژی گام بردارند.
سیدسلمان ذاکر با اشاره به پیشبینی قانونگذاران برای تبعات عدم مدیریت مصرف انرژی، افزود: در قانون جهش به مدیریت مصرف و تبعات ناشی از ناترازی انرژی اشاره شده بود کما اینکه در ماده ۱۶ این قانون بر این مهم تاکید شده است. آیا ابرقدرتهای حوزه صنعت کشور به این ماده عمل کردهاند؟
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مردم نباید تاوان کوتاهی کارخانجات و بخش صنایع را بدهند تاکید کرد: هماکنون لازم است با واردات ژنراتورها مشکلات این حوزه را برطرف کنیم ضمن اینکه باید به این مهم توجه شود که ما در حوزه تامین انرژی با مشکل خلاء فکری و تصمیمگیری مطلوب در حوزه مدیریتی مواجه هستیم.
روحاله عباسپور نیز با بیان اینکه اگر ما در کشور به منافع مردم بیندیشیم مشکلات حل خواهد شد، گفت: هماکنون برای یارانه انرژی به غیر از آب میلیاردها دلار تخصیص داده شده است آن هم در شرایطی که با کمبود بودجه مواجه هستیم.بنظرم برای جلوگیری از ناترازی انرژی، قیمت حاملهای انرژی را واقعی کنیم و درآمد حاصل از آن را به مردم بپردازیم تا قدرت خرید آنها افزایش یابد.
اگر دولت و مجلس در راستای تحقق عدالت اجتماعی به این امر مبادرت ورزند محدودیت موجود در حوزه تامین انرژی رفع میشود و اگر تعللی در این خصوص صورت بگیرد محدودیت انرژی قطعا به تولید صادرات و ارزآوری حاصل از آن ضربه وارد میکند و در نهایت قیمت ارز افزایش پیدا کرده و معیشت مردم تحت تاثیر آن قرار خواهد گرفت.