شرکت بزرگ معدنی بی اچ پی اعلام کرد که ساخت صنعت آهن کمکربن یا "آهن سبز" در استرالیا هزینهبر بوده و از نظر اقتصادی توجیهپذیر نیست، حتی با وجود همکاریهای اخیر استرالیا و چین برای کربنزدایی زنجیره تأمین فولاد.
به گزارش فولادبان، طبق گزارش ماینینگ، مدیرعامل بی اچ پی که در جلسهای درباره فولاد سبز در چین شرکت کرده بود، اظهار داشت که هزینههای تولید آهن کمکربن در استرالیا بسیار بالا است و “اصلاً توجیه اقتصادی ندارد.” وی افزود که حتی با حمایتهای سخاوتمندانه سیاستی، هزینه تولید آهن سبز در استرالیا دو برابر خاورمیانه و چین خواهد بود، در حالی که بازارهای هدف در هزاران کیلومتر دورتر قرار دارند.
این موضع بی اچ پی که بزرگترین شرکت معدنی جهان است و استراتژی خود را بر “عدم تولید سنگ آهن یا فولاد سبز توسط خود” متمرکز کرده، واقعیتسنجی مهمی برای جاهطلبیهای استرالیا در زمینه توسعه فولاد سبز محسوب میشود.
استرالیا حدود ۶۰ درصد از نیاز سنگ آهن چین را تأمین میکند، اما کیفیت سنگ آهن این کشور برای فرآوری مستقیم به فولاد با انرژیهای تجدیدپذیر پایین است و نیاز به یک مرحله فرآوری اضافی دارد. زمانی که این فرآیند با استفاده از هیدروژن تولید شده از انرژیهای تجدیدپذیر یا بیومس به جای زغالسنگ انجام شود، محصول نهایی “آهن سبز” نامیده میشود که پایه کمکربنی برای تولید فولاد سبز به شمار میرود.
انتظار نمیرود که چنین فرآیندهایی تا دهه آینده به صورت تجاری عرضه شوند. استرالیا در تلاش است تا صنعت فرآوری مواد معدنی خود را توسعه دهد و وابستگی به صادرات مواد اولیه که سالانه حدود ۳۷۰ میلیارد دلار درآمد دارد را کاهش دهد. با این حال، قیمتهای بالای انرژی و هزینههای بالای نیروی کار این پیشرفتها را محدود کردهاند.
با وجود این موانع، برخی شرکتها مانند بی اچ پی، ریو تینتو و بلواسکاپ استیل در دسامبر گذشته توافق کردند که یک کارخانه آزمایشی تولید آهن کمکربن با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و فناوری آهن احیای مستقیم در کوره ذوب الکتریکی ایجاد کنند. این پروژه احتمالا از سال ۲۰۲۸ آغاز به کار خواهد کرد. شرکت فورتسکیو نیز یک پروژه آهن سبز در دست اجرا دارد.