یک فعال صنعت فولاد گفت: سیاستهای طالبان در خصوص سرمایهگذاری در معادن سنگ آهن، به گونهای است که تمامی زنجیره تولید باید توسط سرمایهگذار داخلی ایجاد شود.
حسین بختیاری در گفتگو با فولادبان در خصوص زیرساختهای افغانستان برای سرمایهگذاری در معادن سنگ آهن بیان کرد: کشور افغانستان به هیچ عنوان زیرساخت مناسبی برای سرمایهگذاری در معادن سنگ آهن ندارد؛ چرا که وضعیت فعلی این کشور به ویژه پس از روی کار آمدن طالبان، به شدت نگرانکننده است. سیاستهای این دولت در خصوص سرمایهگذاری در معادن سنگ آهن، به گونهای است که تمامی زنجیره تولید باید توسط سرمایهگذار داخلی ایجاد شود. این بدان معناست که اجازه خروج سنگ آهن از افغانستان به راحتی داده نمیشود و سرمایهگذار ملزم به تأسیس صنایع مرتبط، مانند صنایع آهن اسفنجی و فولادسازی در داخل کشور است.
وی ادامه داد: این سیاستها بر جذابیت سرمایهگذاری تأثیر خواهد داشت و علاوه بر سیاستها، مشکلات عدیدهای نیز وجود دارد که بر روی جذابیت سرمایهگذاری تأثیر منفی میگذارد و امنیت، یکی از اصلیترین موانع محسوب میشود. همچنین، هزینههای بالای سوخت و سایر موارد اقتصادی باعث میشود فعالان این حوزه تمایل کمتری به سرمایهگذاری در افغانستان داشته باشند.
به گفته فعال صنعت فولاد، سرمایهگذاری در چنین شرایطی نه تنها مقرون به صرفه نیست، بلکه ریسکهای زیادی را به همراه دارد.
بختیاری با اشاره به اینکه تاکنون آمار یا شواهدی مبنی بر سرمایهگذاری ایرانیها در معادن افغانستان وجود ندارد، گفت: در این راستا، میتوان گفت که جذابیت سرمایهگذاری در افغانستان به شدت کاهش یافته و به زیرساختهای مناسب و شرایط اقتصادی پایدار نیاز دارد تا سرمایهگذاران بتوانند با اطمینان بیشتری به این حوزه ورود کنند.