مدیرعامل مجتمع فولاد جنوب گفت: به نظر میرسد در چند سال اخیر صنعت فولاد ایران افسار گسیخته شده است؛ چرا که درصدهایی که حاصل 20 سال اقدامات کارشناسی شده بود، از بین رفت.
علیرضا میرزایی در گفتگو با فولادبان با اشاره به تغییرات پی در پی سیاستهای وزارت صمت مطرح کرد: در حال حاضر، بزرگترین مشکلی که فعالان اقتصادی کشور از آن رنج میبرند، همین تغییرات متعدد است. با وضعیت فعلی، این سوال به وجود میآید که چرا قبل از تصویب و تغییر قوانینی مانند عوارض صادراتی، کارگروهی از نمایندگان گمرک، بازرسی، مالیات و فعالان اقتصادی برای بررسی دقیق وضعیت تشکیل نمیشود؟
به گفته وی، لزوم گردآوری این افراد برای تغییرات و مصوبات ضروری بوده که به کمک آنها میتوان میزان صحیح و غلط بودن و نتایج خوب و بد این تغییرات را تعیین کرد.
مدیرعامل مجتمع فولاد جنوب اظهار داشت: در مرداد ماه سال گذشته، زمانی که عوارض صادراتی را افزایش دادند، صدای فولادیها بلند شد و فولادسازان بزرگ حدود 20 روز در وزارت صمت اعتراض میکردند که در نهایت، آن بخشنامه باطل شد. تمام اتفاقات رخ داده به این دلیل است که در هر تصمیم گیری و تغییرات، اقدامات کارشناسی دقیق صورت نمیگیرد و مشکل این است که کارشناسان را برای جلسات مورد نظر دعوت نمیکنند تا در خصوص قانون و تغییرات آن بحث کنند.
میرزایی افزود: در واقع شخصی که قدرت زیادی دارد، یک بخشنامه وضع کرده و مجدداً کسی که دچار ضرر و زیان میشود نیز بخشنامه دیگری صادر میکند و بر همین اساس، اختلافات زیادی در این حوزه شکل گرفته است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به طور مثال، کارخانجات نوردی بخشنامهای را به نفع خودشان تصویب و بعد تولیدکنندگان شمش آن را تغییر میدهند. به دنبال این جریان، کارخانجات احیا نیز مصوبه را با قوانینی جدید اصلاح میکنند. بنابراین میتوان گفت اولین و مهمترین مشکل در اقتصاد کشور، زمانی ایجاد شد که درصدهای قیمتگذاری در بورس کالا از بین رفت. در این راستا، به نظر میرسد در چند سال اخیر صنعت فولاد ایران افسار گسیخته شده است؛ چرا که درصدهایی که حاصل 20 سال اقدامات کارشناسی شده بود، از بین رفت.