... امروز: شنبه - 08 مهر - 1402
اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران 26 شهریور 1402 - 2 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
گزارش فولادبان از معاملات «پشت خطی»؛

تحلیل روزانه بازار آهن یکشنبه ۲۶ شهریور؛ تقابل چین و آمریکا در زمینه فولاد بالا گرفت/ هشدار فعالان بازار درباره تاب آوری فولاد ایران

تازه ترین خبرها از بازار فولاد نشان می دهد تقابل چین و آمریکا در زمینه فولاد بالا گرفت.

تحلیل روزانه بازار آهن یکشنبه 26 شهریور؛ تقابل چین و آمریکا در زمینه فولاد بالا گرفت/ هشدار فعالان بازار درباره تاب آوری فولاد ایران اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران

به گزارش خبرنگار فولادبان، دلار امروز با قیمت ۴۹ هزار و ۶۵۰ تومان در بازار معامله شد که این نرخ نسبت به روز آخر معاملاتی هفته گذشته تغییر چندانی نداشت و همین موضوع باعث شد تا قیمت برخی مقاطع فولادی نیز روند نزولی را طی کنند. امروز در اغلب مقاطع فولادی شاهد ثبات قیمت بودیم.

در همین حال، با اینکه امروز بازار جهانی تعطیل است اما کشورهای مختلف تحرکاتی را در زمینه دستیابی به بازار فولاد انجام دادند. چین ظاهرا سیاست جدیدی را پیش گرفته و اعلام کرده کشورهایی که از بریکس و شانگهای فولاد خریداری کنند، مشمول تخفیف خواهند شد. دلیل اصلی این کار چشم بادامی‌ها هم تجارت با ارز غیر دلار است.

البته این سیاست هنوز از سوی مسئولان چینی اعلام نشده اما مذاکرات آنها در منطقه و کشورهای حاشیه خلیج فارس چنین موضوعی را نشان می‌دهد. در مقابل هند و آمریکا نیز به دنبال مذاکراتی در زمینه فولاد هستند تا تجارت این کالا را راحت‌تر از قبل انجام دهند. هند و ایالات متحده مکانیسم نظارتی مشترک ایجاد خواهند کرد که به حجم خاصی از فولاد و آلومینیوم هند اجازه می‌دهد بدون پرداخت هزینه اضافی به ایالات متحده صادر شود.

با توجه به حل و فصل اخیر مناقشه تجاری طولانی مدت بین کشورها در سازمان تجارت جهانی فولادسازان هندی می‌توانند حجم خاصی از فولاد و آلومینیوم را بدون اعمال تعرفه‌های ۲۵ و ۱۰ درصدی به آمریکا صادر کنند. در حال حاضر حداقل ۳۳۶ هزار تن از این محصولات در سال صادر می‌شود. ایالات متحده اجازه واردات از برخی از تولیدکنندگان را داده است. در مقابل دهلی تعرفه‌های اضافی ۲۰ درصدی را بر هشت محصول آمریکایی از جمله سیب، بادام، عدس و گردو را حذف کرد.

به نظر می‌رسد آمریکا تحرکات خود را در زمینه تجارت افزایش داده است. از سوی دیگر باید توجه داشت تقابل آمریکا و چین باعث شده کشورهای دیگر نیز تجارت خود را گسترش دهند اما چینی‌ها اعلام کردند در زمینه فولاد دست بالاتر را دارند و محصولاتی به مشتریان خود عرضه می‌کنند که دوام بیشتری داشته باشد.

در ایران رتبه تولید فولاد هنوز وضعیت مطلوب خود را حفظ کرده است. برخی فعالان بازار معتقدند افزایش تولید نیز و دستیابی به ۵۵ میلیون تن شدنی است اما برخی دیگر اعلام کردند تاب‌آوری صنعت فولاد کشور در پی تشدید چالش‌هایی همچون کمبود و گرانی حامل‌های انرژی به مرز هشدار رسیده است. ۷۰ درصد فولادسازان دنیا فولاد را با روش کوره‌بلند تولید می کنند، در حالی که در ایران تولید در میان ۷۰ درصد فولادسازان با روش قوس الکتریکی صورت می‌گیرد و اتخاذ این تکنولوژی بر مبنای برخورداری از گاز ارزان و امکان تولید آهن اسفنجی از سنگ آهن بوده است.

در نتیجه اگر قیمت گاز بیش از نرخ‌های کنونی افزایش یابد، تولید فولاد در ایران دیگر توجیه اقتصادی ندارد و پیامد این امر تعطیلی گسترده واحدهای فولادی کشور است. صنعت فولاد ۵ درصد از گاز کشور را مصرف می‌کند.

آخرین وضعیت بازار آهن چه خبر؟

بررسی بازار آهن در روز یکشنبه نشان می دهد، در بازار میلگرد ثبات قیمت گزارش شده است.

علاوه بر این، در بازار نبشی و ناودانی قیمت محصولات ثابت مانده است.

در بازار تیرآهن قیمت محصولات اعلام نشده است.

در بازار پروفیل، در حالی قیمت محصولات یک شرکت ثابت ماند که شاهد کاهش ۲۰۰ تومانی قیمت در یک شرکت دیگر بودیم.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *