یک فعال حوزه فولاد اظهار داشت: این آشفتگی قیمتی محصولات فولادی در بورس کالا، از سال 98 و پس از برداشته شدن ضرایب بین حلقههای این زنجیره به وجود آمد. با بازگشت این ضرایب، شاهد بهبود عملکرد زنجیره محصولات فولادی و رضایت بازیگران این حوزه خواهیم بود.
علیرضا نجفی در گفتگو با خبرنگار فولادبان درباره نحوه قیمتگذاری محصولات فولادی در بورس کالا بیان کرد: این نوع قیمتگذاری دستوری در بورس کالا، با موجی از نارضایتی بازیگران فولادی مواجه شده است.
وی به راهکاری موثر در خصوص بهبود این وضعیت فعلی زنجیره محصولات فولادی اشاره کرد و افزود: زنجیره محصولات فولادی، نیازمند یک حرکت اثربخش است که بتواند از این وضعیت پیش آمده خارج شود. البته این اتفاق، ارتباطی با ارزان و گران کردن قیمت محصولات فولادی ندارد.در همین راستا، بورس کالا باید دوباره ضرایب نسبی بین حلقههای زنجیره محصولات فولادی را برقرار کند تا این عدم توازن بین بخشهای معدن و فولادسازی برطرف شود.
این فعال حوزه فولاد درباره این ضرایب محصولات فولادی نیز تشریح کرد: در حدود سال 1398، بورس کالا ضرایبی برای همه حلقههای زنجیره فولاد تعیین کرد که منجر به بهبود عملکرد این زنجیره شد اما با حذف این سیاست در اواخر همان سال، اختلال نگران کنندهای در روند بورس کالا شکل گرفت.
وی با اشاره به تفاوت نحوه قیمتگذاری دو محصول شمش و میلگرد نیز خاطر نشان کرد: قیمت میلگرد با یازده درصد اختلاف نسبت به قیمت کشف شده شمش در هفته گذشته، تعیین میشود در حالی که قیمت خود شمش، بدون توجه به قیمت ماده اولیه آن، یعنی آهن اسفنجی مشخص میشود.
نجفی تصریح کرد: قیمت شمش هر روز با کاهش قیمتی نسبت به روز گذشته عرضه میشود، در صورتی که قیمت آهن اسفنجی روزانه افزایش مییابد.