اعمال عوارض صادراتی در کوتاه مدت بی اعتمادی بلند مدت مشتریان خارجی را به دنبال داشت

بسیاری از فولادسازان و تولیدکنندگان محصولات فولادی نیازها و مایحتاج خود را از ارز صادراتی تامین می کردند که با حذف ارزهای صادراتی و نبود آن ، تامین نشدن بخشی از مایحتاج صنعت به معضل بزرگی برای واحدهای تولیدی تبدیل شد.

مدیرعامل ذوب آهن بیستون گفت: عواقب و آثار منفی اعمال عوارض صادراتی بر محصولات فولادی مدت ها بر صنعت فولاد، صاحبان کسب و کار و حتی بازارهای صادراتی باقی می ماند و حتی در مدت یک ماه اخیر برخی از بازارهای جدید از دست رفت و تمام مشتریانی که به انها تعهد فروش داده شده بود به صادرکنندگان ایرانی بی اعتماد شدند.

جهاندار شکری در گفتگو با فولادبان افزود: مصوبه اعمال عوارض برای محصولات فولادی، مصوبه ای شوک آور برای فعالان صنعتی بود زیرا در تمام کشورهای تولیدکننده، اغلب مصوبات و تصمیمات دولتی مبتنی بر تشویق ازموضوع صادرات و فعالیت های صادراتی است.

وی ادامه داد: صادرات محصولات فولادی یکی از مهمترین محورهای اصلی ارزآوری برای کشورهاست لذا سیاست های دولت باید بگونه ای باشد که تولیدکنندگان به تولید وصادرات تشویق شوند و این نخستین بار پس از ورود به عرصه صنعت فولاد از سال   ۱۳۸۹ تاکنون هستم  که شاهد تصویب چنین سیاست اشتباهی بوده ام .

این فعال صنعتی تصریح کرد: اعمال عوارض صادراتی بر محصولات فولادی که قرار بود از ابتدای امسال اجرایی شود مصوبه ای یک شبه ، بسیار کارشناسی نشده و با شتاب بود که موجب اعتراض تمام فعالان صنعت فولاد به این موضوع شد.

شکری گفت: مصوبه عوارض صادراتی بر محصولات فولادی شرایط را برای واحدهای تولیدی صادرات محور سخت کرد و برای واحدهایی که بودجه های هزینه ای اشان را روی صادرات بسته بودند و بر فروش صادراتی اشان حساب باز کرده بودند مشکلات زیادی ایجاد کرد.

وی افزود: بسیاری از فولادسازان و تولیدکنندگان محصولات فولادی نیازها و مایحتاج خود را از ارز صادراتی تامین می کردند که با حذف ارزهای صادراتی و نبود آن ، تامین نشدن بخشی از مایحتاج صنعت به معضل بزرگی برای واحدهای تولیدی تبدیل شد.

عضو هیات مدیره مجتمع جهان فولاد غرب ادامه داد:هرچند مصوبه عوارض صادراتی پس از حدود یک ماه برای تولیدکنندگان محصولات نهایی حذف شد و یا کاهش یافت اما حذف آن نمی تواند شرایط را برای  صادرکنندگان به شرایط قبل ازمصوبه اخذ عوارض صادراتی بازگرداند.

شکری تصریح کرد: وقتی تصمیم و سیاست جدیدی گرفته می شود واقعیت این است که عواقب منفی برجای مانده از تصمیم جدید مدت ها بر صنعت فولاد و فعالان و صاحبان کسب و کار باقی می ماند.

وی گفت: اعمال عوارض یک ماهه باعث شد برخی از بازارهای جدید صادراتی از دست رفت و تمام مشتریانی که به انها تعهد فروش داده شده بود به صادرکنندگان ایرانی بی اعتماد شدند واگرتولیدکنندگان و صادرکنندگان بخواهند در حال حاضر محصولات خود را به مشتریان قبلی بفروشند این معاملات با احتیاط ، ملاحظات و حتی شروط انجام خواهد شد.

مدیرعامل ذوب آهن بیستون افزود: یک ماه اخیر و همزمان با بحران اوکراین و روسیه، فرصت بسیار مناسبی را برای تولیدکنندگان ایرانی محصولات فولادی ایجاد کرد اما سیاست اعمال عوارض صادراتی این فرصت را برای صادرکنندگان ایرانی در بازارهای جهانی سوزاند و بنوعی شرایط برای فروش بهتر و یافتن بازارهای جدید صادراتی از دست رفت.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *