اصلاح عوارض با حذف عوارض  به پایان می‌رسد

عوارض صادراتی ارتباطی به عوارضی که قبلا دریافت می شد ندارد و جدید است و عوارض قبلی سر جای خودش هست اما وضعیت اخذ این عوارض با عوارض قبلی ، چگونگی دریافت آن ، ماندگاری عوارض قبلی یا حذف آن هیچیک مشخص نیست و حتی در تناقض کامل هم هست.

رئیس انجمن سنگ آهن ایران گفت: ظرفیت تولید کشور برای تولید فولاد هم اکنون ۴۲ میلیون تن است ولی زیرساخت های موجود برای تولید فولاد ۸ تا ۱۰ میلیون تن است یعنی پیامد کاهش تولید کاهش ظرفیت زیرساخت هاست و این موضوع در صنایع غذایی،  صنایع کشاورزی و دیگر صنایع هم صادق است.

مهرداد اکبریان در گفتگو با فولادبان با اشاره به اصلاحیه مصوبه اخذ عوارض صادراتی افزود: هرچند ممکن است اصلاحاتی در  اعمال عوارض داده خواهد شد ولی اصل قضیه یعنی موضوع اخذ عوارض از محصولات صادراتی پابرجاست و با این موضوع مخالف هستیم.

وی ادامه داد: پیش از این از برخی از محصولات پایین دستی عوارض صادراتی اخذ می شد اما به یکباره در پایان سال ۱۴۰۰ اعمال  اخذ عوارض صادراتی از محصولات فولادی به تصویب رسید در حالیکه هیچ تکلیفی برای عوارض قبلی اعلام نشد.

این فعال معدنی تصریح کرد: این عوارض ارتباطی به عوارضی که قبلا دریافت می شد ندارد و جدید است و عوارض قبلی سر جای خودش هست اما وضعیت اخذ این عوارض با عوارض قبلی ، چگونگی دریافت آن ، ماندگاری عوارض قبلی یا حذف آن هیچیک مشخص نیست و حتی در تناقض کامل هم هست.

اکبریان با اشاره به مشکلات زیر ساختی بانکی موجود برای اخذ عوارض صادراتی گفت: شنیده می شود برای برخی از بخشهای صادراتی مشکلاتی در زمینه پرداخت بانکی عوارض به وجود آمده است اما مهمتر از این موضوع این است که اخذ عوارض از سوی انجمن سنگ اهن قابل تایید نیست و درباره زیر ساخت هم باید گفت کشور ما بیشتر از هر چیزی نیاز به زیرساخت و تجهیزات زیربنایی دارد.

وی افزود: در تمام سالهایی که باید برای زیر ساخت کار می شده حرف زده ایم و تمام روسای جمهور فقط حرف زده‌اند، اکنون کشور در حوزه حمل و نقل، انرژی، صنایع، کشاورزی، معادن و حتی شهرک های صنعتی زیرساخت های لازم را ندارد و اگر کشور باید ساخته شود باید زیرساخت های آن به عنوان بستر توسعه ساخته شود.

اکبریان تصریح کرد: ایجاد تجهیزات و زیرساخت های عمرانی و ملی نیاز به سرمایه دارد که در کشور این سرمایه از فروش نفت یا دیگر منابع باید تامین مالی شود تا در یک دوره حداقل پنجساله زیرساخت ها به روز شود و یا دستکم به نقطه صفر برسد.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *