هم در بحث چالش کمبود گاز و هم در کمبود برق، نکته تأسفبرانگیز این است که این مشکل قابل حل شدن است؛ ریشه هر دو مشکل از افزایش شدید مصرف و یا اتلاف انرژی در بخش خانگی نشأت میگیرد.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور با اشاره به اینکه رشد مصرف گاز در بخش خانگی بیشتر از صنایع است، گفت: اتلاف انرژی در بخش خانگی نسبت به مصرف گاز در صنایع تأسفبارتر است، اما دولت فشار را تنها روی صنایع نگه میدارد.
بهادر احرامیان در گفتگو با فولادبان در رابطه با تعاملهای بین وزارت صمت و تولیدکنندگان فولاد افزود: ما بسیار امیدوار هستیم که با تجربه آقای محتشمیپور و اصلاحات ساختاری آقای فاطمی امین در وزارت صمت، صنعت فولاد رو به بهبود حرکت کند و بتوانند در بخش قیمتگذاری که بسیاری از فعالان صنعت فولاد نسبت به آن اعتراض داشتند، تحولاتی ایجاد کنند.
وی تصریح کرد: سال گذشته، یک قطعی کوتاهمدت را در گاز تجربه کردیم و امسال نیز هشداری به کارخانهها داده شد که همین هشدارها باعث شد تا بیشتر کارخانهها برای کمبود گاز زمستانی در سال جاری آمادهتر باشند و به نوعی این آمادگی وجود داشت که چگونه با محدودیتهای گاز عمل کنیم.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور افزود: هم در بحث چالش کمبود گاز و هم در کمبود برق، نکته تأسفبرانگیز این است که این مشکل قابل حل شدن است؛ ریشه هر دو مشکل از افزایش شدید مصرف و یا اتلاف انرژی در بخش خانگی نشأت میگیرد.
احرامیان درباره سهم مصرف انرژی صنایع گفت: در دو فصل تابستان و زمستان که هوا چندان سرد نیست، صنایع فولاد، پتروشیمی و صنایع سیمانی روی هم رفته تا 130 میلیون متر مکعب گاز مصرف میکنند، در حالی که مصرف گاز در بخش خانگی به 50 میلیون متر مکعب میرسد. این میزان مصرف صنایع کشور در طی یک سال تقریبا ثابت است و تغییر چندانی ندارد، اما مشکل از اینجا آغاز میشود که مصرف بخش خانگی پیک زمستانی حدود 12 برابر رشد میکند.
وی اضافه کرد: اگر با هر کارشناسی درباره این افزایش مصرف در بخش خانگی صحبت کنیم، میبینیم که این افزایش مصرف در بخش خانگی کشور غیر طبیعی است و در واقع، این میزان گاز مصرف نمیشود و بیشتر اتلاف صورت میگیرد ولی در دولت به جای اینکه سعی کنیم مصرف بخش خانگی را بهینه کنیم، فشار بیش از اندازهای را به بخش صنعت میآوریم و کارخانهها را متوقف میکنیم.