رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد ساری گفت: در بازار آهن و فولاد فروشندگان هنگام معاملات می گویند فاکتور "با ارزش افزوده "یا" بی ارزش افزوده " هرچند این موضوع به لحاظ قانونی خالی از اشکال نیست ولی با تداوم بحران بازار، افزایش قیمت محصولات و نبود مشتری این روش معاملاتی اجرا شده است و به نظر میرسد اخذ مالیات بر ارزش افزوده " از مبدا" روشی اصولیتر ، منطقیتر و صحیحتر برای فرآیند اصلاحی مالیات است.
مجتبی کواکبیان در گفتگو با فولادبان افزود: شیوه مالیاتی که اکنون تبدیل به قانون شده قرار بود به صورت آزمایشی اجرا شود که اکنون اعتراض به این روش با پاسخگویی همراه نیست.
وی ادامه داد: هدف از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده که پس از چندین سال از طرح آن به تصویب رسید این بود که کالا و محصولاتی که به دست مصرف کننده می رسد همانند کشورهای توسعه یافته از ارزش افزوده کالا، مالیات اخذ شود و قرار بر این بود که طی فرآیند از تولید تا بازار، فقط از مصرف کننده کالا مالیات اخذ شود و مابه التفاوت را فعالینی که در این حلقه اشتغال دارند بپردازند.
این فعال صنفی تصریح کرد: در رسته شغلی آهن و فولاد واحد تولیدکننده محصولات فولادی مثل میلگرد و تیرآهن، در زمان صدور فاکتور “مالیات بر ارزش افزوده ” را برای عمده فروش درج میکند اما از آنجا که این شیوه اخذ مالیاتی در معاملات به صرفه نیست معمولا فاکتورها برای خرده فروشان صادر و مالیات برارزش افزوده از آنها اخذ و به مبلغ دریافتی برای خرید کالا اضافه می شود. اما موضوع قابل توجه در فرآیند این است که مالیات بر ارزش افزوده که یکبار از تولید کننده دریافت شده تحت عنوان اعتبار مالیاتی است و در مرحله بعدی معاملات هم از فروشنده خرد دریافت می شود .
کواکبیان گفت: در سیستم مالیاتی جدید و با باز شدن این دایره تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده افراد دست اندرکار و کارکنان مالیاتی اغلب از این مبحث اطلاعات زیادی نداشتند و بعضا هم از این مبحث سر در نمی اوردند ولی با گذشت چند سال از اجرای این شیوه مالیاتی ، روش اجرا شفافتر شده است اما مشکلات اجرای آن هنوز ابهاماتی دارد.