پس از آن که روز گذشته بنگاهداران آهن روی موج افت قیمت دلار، اقدام به فروش محصولات فولادی زیر نرخهای اعلامی نوردکاران کردند، امروز بیشتر نوردکاران البته با تاخیر یک روزه حاضر به همراهی کردن با بازاریان فولاد و کاهش قیمتهای اعلامی محصولات خود شدند.
به گزارش فولادبان؛ برداشته شدن گامهای اولیه آغاز روند آزادسازی ارزهای بلوکهشده ایران در عراق، کره جنوبی و سایر کشورها با موافقت نسبی آمریکا که شاید خبر از در راه بودن برجامی جدید بدهد به همراه وعدههای تازه رئیس کل بانک مرکزی، در روزهای اخیر توانسته است موج جدیدی از کاهش قیمتها در بازار ارز به راه بیندازد.
در این شرایط بازار آهن نیز مجددا به ریل نزولی بازگشته و البته این کاهش قیمتها به تشدید رکود بیسابقه بازار فولاد در ایام نزدیک به شروع سال جدید دامن زده است؛ به نحوی که امروز تقریبا همه فروشندگان مقاطع طویل و لوله و پروفیل که ما با آنها صحبت کردیم، از کسادی بازار شب عید خود گلایه داشتند و تاکید کردند تا زمانی که تکلیف نرخ ارز و اوضاع سیاسی مشخص نشود، احتمالا در ماههای آتی نیز در بازار آهن روی پاشنه رکود خواهد چرخید.
نکته مهم دیگری که در این میان باید به آن توجه داشت، این است که افت نسبتا محسوس قیمت انواع مقاطع طویل در روز جاری در شرایطی رخ داده است که متوسط نرخ شمش القایی در بازار آزاد، دیروز تنها به میزان 50 تومان کاهش یافت و با تداوم مقاومت حلقه میانی زنجیره فولاد و البته فروشندگان قراضه آهن نسبت به کاهش بیشتر قیمتها نباید چندان به افت نرخ مقاطع طویل در روزهای آتی امیدوار بود.
بخصوص که این روزها بازار جهانی فولاد نیز دوباره به ریل صعودی بازگشته و همین مساله حتی با وجود رویهای که اخیرا بورس کالا در تعیین قیمت پایه محصولات فولادی براساس نرخهای هفته گذشته در پیش گرفته است، بازهم روی رشد احتمالی قیمت شمش بلوم در بورس اثر میگذارد و نوردکاران برای حفظ حاشیه سود خود هم که شده، نمیتوانند قیمتهای اعلامی محصولاتشان را چندان پایین بکشند و در صورت بدون مشتری ماندن جنسهایشان در بازار داخلی، ناچار به صادرات مقاطع طویل از طریق بازارچههای مرزی زیر قیمتهای صادراتی شمش هستند.
در هر صورت، هماکنون (14:30 یکشنبه 17 اسفند) براساس قیمتهای اعلامی درب کارخانه نوردکاران فولادی؛ شاهد کاهش 50 تا 250 تومانی نرخ بیشتر انواع میلگرد آجدار در بازار هستیم و حتی برخی شرکتها قیمت محصولاتشان را بین 300 تا 500 تومان نیز کاهش دادهاند؛ محدوده قیمتی میلگرد 14 آجدار نیز در کانال 12 هزار و 200 تا 13 هزار و 200 تومان قرار گرفته است.
امروز همچنین بیشتر تولیدکنندگان نبشی، ناودانی و سپری نرخ محصولاتشان را بین 50 تا 200 تومان کاهش دادهاند و البته برخی شرکتهای این حوزه در روز جاری حاضر به کم کردن قیمتهای اعلامی خود نشدند.
امروز با وجود ثبات نسبی قیمت برخی تولیدکنندگان تیرآهن، برخی دیگر هم قیمت محصولاتشان را بین 100 تا 200 تومان کاهش دادند و شنیدههای ما از بنگاههای تهران نیز از افت 10 تا 20 هزار تومانی قیمت هر شاخه از سایزهای پرفروش تیرآهن ذوبی حکایت دارد.
امروز همچنین عمده تولیدکنندگان قوطی و پروفیل دست به کاهش قیمت محصولات خود زدند و نرخهایشان را بین 100 تا 300 تومان کاهش دادند، البته بعضا مقاومت در برابر کاهش قیمت در نرخهای اعلامی پروفیلسازان نیز مشاهده شد؛ محدوده قیمتی پروفیل با ضخامت 2 هم بسته به ورق استفادهشده و شرکت تولیدکننده در کانال 20 هزار و 300 تا 22 هزار تومان قرار گرفته است.