جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 12 اسفند 1399 - 4 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

احتمال اختصاص سهمیه صادرات به فولادسازان/ 248 واحد متقاضی ورق صوری هستند

سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه علاوه بر صحبت‌هایی در زمینه معادن کشور و همچنین صنعت فولاد کشور، از برگزاری جلسه‌ای با فولادی‌ها درباره برنامه‌ریزی همه‌جانبه برای سال 1400 در روز آینده خبر داد و تاکید کرد: صادرات شمش فولادی ضرورت دارد و اختصاص سهمیه صادرات به فولادسازان در دست بررسی است. البته ۲۴۸ واحدی که برای دریافت ورق در سامانه بهین‌یاب تقاضا ثبت کرده‌اند، تولید ندارند.

به گزارش فولادبان؛ امروز (12 اسفند) اردشیر سعدمحمدی، سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت یک نشست خبری با اصحاب رسانه برگزار کرد و در این نشست به بررسی وضعیت معادن کشور و صنعت فولاد پرداخت. سعدمحمدی در نشست مطبوعاتی خود از این خبر داد که قرار است فردا جلسه‌ای با فولادی‌ها در رابطه با برنامه‌ریزی همه‌جانبه برای سال 1400 برگزار کند.

بر اساس گزارش سایت چیلان، رسانه رسمی انجمن تولیدکنندگان فولاد، وی در این نشست در رابطه با صادرات شمش فولادی توضیح داد: با وجود تقاضا و مصرف بازار داخلی در بخش مقاطع طویل فولادی، صادرات شمش فولادی ضرورت دارد و ما نباید بازار خارجی خود را به راحتی تقدیم دیگران کنیم. بخصوص که تولید شمش، مازاد بر نیاز داخلی است و محدود کردن صادرات با توجه به کمبود تقاضا در داخل به کاهش تولید منجر می‌شود.

سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت در این باره افزود: صادرات شمش فولادی ضرورت دارد و اختصاص سهمیه صادرات به فولادسازان در دست بررسی است و در جلسه فردا با مدیران فولادی، این موضوع مطرح خواهد شد. علاوه بر این، نظرات شرکت‌های زنجیره فولاد و تشکل‌های بخش خصوصی نیز در مورد طرح فولادی مجلس اخذ خواهد شد تا با خرد جمعی این طرح به بهترین شیوه اصلاح و اجرایی شود.

سعدمحمدی تصریح کرد: فردا در جلسه با مدیران فولادی، بحث تشکیل ستاد زنجیره فولاد را هم مطرح خواهیم کرد. بنده به خرد جمعی اعتقاد دارم و رگولاتوری حوزه معدن و صنایع معدنی باید با حضور موثر تشکل‌های بخش خصوصی مثل انجمن فولاد، انجمن سیمان، انجمن سرب و روی و … صورت گیرد؛ چراکه منافع مردم و مملکت در بهره‌گیری از خرد جمعی و استفاده از نظرات فعالان اقتصادی و کارشناسان است.

وی در تشریح وضعیت معادن فعال و غیر فعال ایران گفت: در حال حاضر، 3 هزار و 990 معدن غیر فعال، 2 هزار و 348 معدن بلامعارض در کشور وجود دارد و 309 پروانه بهره‌برداری جدید، 6 هزار و 259 پروانه بهره‌برداری فعال و یک‌هزار و 97 مجوز برداشت در وزارت صمت صادر شده است.

تقویت سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف معدن 

سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت تاکید کرد: ما در اکتشاف سرمایه‌گذاری خاصی نکردیم و باید در این حوزه تغییر نگرش داشته باشیم و قطعا نیازمند این هستیم که در اکتشاف نگرش خود را تغییر دهیم. سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف معادن در سال آینده با ورود ۱۵ دستگاه ماشین‌آلات حفاری چند منظوره جدید قوت می‌گیرد.

سعدمحمدی با اشاره به اینکه در سال 2018، 8 میلیون متر حفاری اکتشافی در کشور استرالیا صورت گرفته است، تأکید کرد: در ۵۹ سال گذشته (از سال ۱۳۴۰ تا کنون) در کشور ما، تنها ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام شده است و به همین دلیل، پیگیر واردات ۱۵ دستگاه حفاری اکتشافی جدید هستیم.

وی تصریح کرد: میزان ذخایر قطعی سنگ آهن جهان به عدد ۱۷۵ میلیارد تن رسیده و این در حالی است که در دنیا سالانه ۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تن فولاد تولید می‌شود که با در نظر گرفتن استخراج سالیانه ۲ میلیارد و ۵۰۰ هزار تنی سنگ آهن عمر این ذخایر به ۷۵ سال می‌رسد.

سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت درباره میزان استخراج سنگ آهن و تولید فولاد در ایران نیز عنوان کرد:  امسال، با استخراج ۱۰۰ میلیون تنی سنگ آهن، تولید فولاد کشور به ۳۱ میلیون تن رسیده است و با در نظر گرفتن افق ۱۴۰۴، استخراج سالیانه سنگ آهن به ۱۶۰ میلیون تن و تولید فولاد به ۵۵ میلیوتن خواهد رسید‌.

توزیع ورق فولاد، مشروط به ثبت‌نام در سامانه بهین‌یاب

سعدمحمدی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با نحوه توزیع ورق فولادی بین صنایع گفت: یک هزار و ۱۶۴ واحد برای دریافت ورق فولادی در سامانه بهین‌یاب ثبت نام کرده‌اند. ما گفته‌ایم هر واحدی که نیاز به ورق فولاد دارد در سامانه بهین‌یاب ثبت نام کند تا ببینیم این ورق‌ها کجا مصرف می‌شود.

وی در ادامه بایان کرد: میزان ظرفیت تولید فولاد واحد‌های تولیدی این حوزه، ۱۴ میلیون تن شناسایی شده است که امکان افزایش تولید تا ۳۰ میلیون تن را هم دارند. البته در سامانه بهین‌یاب متوجه شدیم که ۲۴۸ واحد تقاضا ثبت کرده‌اند، اما تولید ندارند. چرا باید به این واحد‌ها ورق فولاد بدهیم؟

وی در پایان تأکید کرد: مابقی صنایع به دو دسته تقسیم می‌شوند که بخش اول، صنایع و واحد‌های تولیدی بزرگ و ملی هستند که باید ورق فولاد آن‌ها تامین شود. بخش دوم صنایع کوچک هستند که در حال بررسی هستیم تا مشکل این واحد‌ها هم حل شود.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors