جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 10 بهمن 1399 - 4 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

بازار دلاریزه‌شده فولاد در جست‌وجوی مشتری/ آیا بازار از حالت سکون خارج می‌شود؟

در هفته‌ای که گذشت، همان‌گونه که پیش‌بینی شده بود، با وجود کاهش نسبی قیمت محصولات صادراتی منطقه CIS در گزارشات نشریه متال بولتن، خبری از کاهش سایر عوامل اثرگذار بر بازار مانند نرخ دلار نبود و نبود تقاضای مصرفی و سرمایه‌ای باعث ادامه رکود و حتی کاهش جزئی قیمت مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد شد، اما سوال اصلی اینجاست که رکود کنونی حاکم بر بازار فولاد کشور چه زمانی به پایان خواهد رسید؟

به گزارش فولادبان؛ برای بررسی نوسانات این هفته بازار آهن و پیش‌بینی روند احتمالی هفته‌های آتی آن، از میان عوامل گوناگون موثر بر بازار ابتدا به سراغ نرخ ارز می‌‌رویم؛ نرخ دلار در بازار آزاد بر خلاف جوی که حاصل از صحبت‌های رییس جمهور در مورد احتمال کاهش آن تا ۱۵ هزار تومان چند روزی نزولی بود، در هفته‌ای که گذشت با ۴۹۰ تومان افزایش روی رقم ۲۳ هزار و ۷۴۰ تومان بسته شد.

اما نکته مهم وقایع این هفته بازار ارز، بازگشت نرخ دلار نیما به نزدیکی دلار نقدی بود؛ به  طوری که میانگین موزون هفتگی نرخ حواله‌حجات دلار در سامانه نیما در پایان هفته با یک هزار و ۱۷۱ تومان کاهش نسبت به هفته گذشته به ۲۲ هزار و ۸۲۷ تومان رسید. این هفته افزایش عرضه صادرکنندگان در این بازار یکی از عوامل کاهش نرخ دلار نیما بود که به طور قطع این کاهش اثر خود را روی قیمت‌های پایه محصولات فولادی در بورس کالا در هفته پیش‌رو نیز نشان خواهد داد.

در این میان اما باید توجه داشت که آنتونی بلینکن، وزیر جدید امور خارجه آمریکا در اولین نشست خبری خود که در این هفته برگزار شد، نشان داد بازگشت دفعی کاخ سفید به برجام اصلا موضوعیت ندارد و آمریکا به جای برگشت از ایران خواسته است چند قدم اندکی را که برداشته، به عقب برگردد. این رویه نشان می‌دهد در ماه‌های آتی ایران برای رسیدن به حقوقش کار سخت و پیچیده‌ای در پیش دارد.

بنابراین به نظر می‌رسد در مجموع دورنمایی برای کاهش شدید نرخ دلار وجود نداشته باشد. همچنین تا زمانی هم که تقاضا به بازار آهن کشور برنگردد، امکان رشد قابل توجه قیمت‌ها وجود ندارد، به عبارت دیگر به نظر می‌رسد در چند هفته پیش‌رو، هر هفته قیمت مقاطع در حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومان نوسان داشته باشد.

نکته قابل توجه در این میان اما آن است که صرف نظر از بحث‌های ارزی و البته مساله نبود تقاضای مصرفی در بازار آهن، این هفته یکی از عوامل دیگر موثر بر بازار فولاد کشور یعنی قیمت محصولات صادراتی منطقه CIS به عنوان مبنای تعیین نرخ پایه محصولات فولادی در بورس کالا، با شیب نسبتا تندی کاهشی بود.

به نحوی که براساس گزارشات نشریه متال بولتن، این هفته نرخ بیلت صادراتی CIS با کاهشی 26 دلاری به 562 دلار در هر تن رسید، متوسط قیمت میلگرد صادراتی CIS با افتی 15 دلاری تا 645 دلار در هر تن پایین آمد و متوسط نرخ ورق گرم صادراتی CIS نیز نسبت به هفته گذشته 20 دلار کمتر شد و با رقم 752.5 دلار به ازای هر تن ثبت شد.

با توجه به افت شدید نرخ قراضه وارداتی ترکیه، سقوط قیمت سنگ آهن در بازارهای چین، روند نزولی قیمت محصولات فولادی در دیگر بازارهای جهانی از جمله افت شدید نرخ‌های وارداتی بندر جبل‌علی امارات و همچنین با توجه به این که در گزارشات سایر منابع جهانی از جمله پلاتس یا متال اکسپرت، قیمت محصولات صادراتی منطقه CIS پایین‌تر از نرخ‌های موجود در متال بولتن اعلام شده است، به نظر می‌رسد روند کاهش قیمت محصولات فولادی CIS در گزارشات متال بولتن به عنوان یکی از عوامل اثرگذار بر نرخ‌های پایه بورسی در کشورمان در هفته پیش‌رو نیز ادامه داشته باشد.

در این میان اما نگاهی به روند معاملات بورس کالا در روزهای گذشته نیز روندهای جالبی را هویدا می‌کند؛ این هفته از سویی در معاملات شمش بلوم در بورس کالا، ۸۰.۴ درصد از کل حجم عرضه با رقابت ۰.۶ درصدی و با قیمت نهایی ۱۱ هزار و ۱۵۴ با احتساب مالیات بر ارزش افزوده مورد معامله قرار گرفت.

افزایش شدید تقاضا برای خرید شمش بلوم در معاملات این هفته نیز ناشی از کاهش 16.3 درصدی نرخ پایه این محصول نسبت به عرضه‌های هفته قبل بود. از جمله مهمترین عوامل این کاهش قیمت نیز افت 5 درصدی ضریب CIS در تعیین قیمت پایه شمش در بورس کالا بعد از سه هفته عدم استقبال از عرضه‌های بورسی این محصول بود که البته با توجه به استقبال بیش از 50 درصدی از شمش در معاملات این هفته، این تخفیف ویژه در هفته پیش‌رو اعمال نخواهد شد.

این هفته اما ماجرای عرضه مقاطع طویل کاملا متفاوت بود، به طوری که مثلا تنها ۶ درصد کل حجم سبدهای میلگرد آجدار آن هم با قیمت پایه معامله شد و با وجود کاهش ۱۳.۴ درصدی نرخ پایه، عملا عرضه‌ها مشتری نداشت. این روند نشان می‌دهد بازار آهن که در رکود شدیدی به سر می‌برد، همچنان کشش قیمت‌های بورسی را ندارد و بعید است در عرضه‌های این هفته هم استقبال مناسبی از خرید مقاطع طویل در بورس کالا شکل بگیرد.

در هفته‌ای که گذشت، متوسط نرخ میلگرد ۱۴ آجدار با ۱۰۲ کاهش به ۱۲ هزار و ۶۰۱ تومان و میانگین قیمت هر کیلو تیرآهن 14 با کاهش ۵۸ تومانی به ۱۳ هزار و ۲۶۷ تومان رسید. همچنین متوسط نرخ انواع نبشی کاهش ۹۳ تومانی و میانگین قیمت انواع پروفیل با ضخامت 2 افت ۶۶۱ تومانی را تجربه کرد و شمش القایی هم با ۲۱۰ تومان کاهش به ۱۱ هزار و ۲۴۵ تومان رسید.

در مجموع هم به نظر می‌رسد این هفته بازار ارز تحت تاثیر مناسبات خارجی با شیب کمی صعودی باشد، اما بعید است این نوسانات بتواند یخ بازار آهن را آب کند و احتمالا در هفته پیش‌رو نیز قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد ثبات نسبی خواهد داشت، مگر این که در بازار ارز و مناسبات بین‌المللی اتفاق دیگری رقم بخورد؛ همچنین با توجه به تداوم نبود تقاضای مصرفی در بازار آهن برای هفته پیش‌رو بخصوص در حوزه مقاطع طویل تداوم رکود حاکم بر معاملات در بازار آزاد پیش‌بینی می‌شود.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors