دبیر رسته القایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ضمن تاکید بر شایستگیهای اردشیر سعدمحمدی برای تصدیگری سمت سرپرستی معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، از او خواست که با اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار فولاد نسبت به رفع مشکلات این صنعت اقدام کند.
به گزارش فولادبان؛ بیش از یک هفته از رفتن داریوش اسماعیلی از معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت گذشته و حالا نزدیک 10 روز است که اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با حفظ سمت به سرپرستی معاونت معدنی صمت منصوب شده است.
تا اینجای کار بیشتر فعالان زنجیره فولاد از این تحول مهم در وزارت صنعت، معدن و تجارت استقبال کردهاند و با توجه به رزومه کاری سعدمحمدی در صنعت مس و بخصوص صنعت فولاد به کاهش تنشهای این زنجیره توسط مدیرعامل پیشین ذوب آهن اصفهان و عضو سابق هیات عامل ایمیدرو امیدوارند.
این البته وعدهای است که خود او نیز در همان روز معارفهاش داد و در یکی از نخسین گفتوگوهایش با رسانهها به عنوان سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت از برگزاری جلسهای مشترک با فولادسازان و نوردکاران در آیندهای نزدیک خبر داد و تاکید کرد هدف از برگزاری این جلسه رسیدن به یک نقطه مشترک و تعامل با فعالان زنجیره فولاد خواهد بود.
هرچند که جلسه معهود سعدمحمدی با فولادیها هنوز به صورت رسمی برگزار نشده است، اما فعالان صنعت فولاد پیشنهاداتی را برای فولادیترین مسئول دولتی دارند و از او میخواهند ضمن توجه به نظرات تمام اعضای زنجیره، برنامههای مناسبی را برای رفع مشکلات و توسعه صنعت فولاد اجرایی کند.
حسامالدین والی، کارشناس صنعت فولاد در همین زمینه ضمن تبریک انتصاب سعدمحمدی به سمت سرپرستی معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در گفتوگو با فولادبان تصریح کرد: به نظرم یکی از بهترین افراد ممکن برای تصدی این مسئولیت آقای دکتر سعدمحمدی هستند. سوابق مدیریتی و اجرایی ایشان در زمینه صنعت فولاد و صنعت مس قطعا کمک زیادی به حل مشکلات و ساماندهی اوضاع نابسامان صنعت فولاد کشور خواهد کرد.
دبیر رسته القایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به دستور معاون اول رئیسجمهور برای اصلاح شیوهنامه فولادی اخیر دولت گفت: آقای سعدمحمدی میتواند با اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار فولاد براساس بازخوردهایی که از فعالان زنجیره فولاد دریافت میکند و سپس اجرای تمام بندهای این شیوهنامه، نسبت به رفع مشکلات زنجیره فولاد اقدام کند.
وی در ادامه تاکید کرد: عدم ورود به قیمتگذاری دستوری و اجازه کشف قیمت به وسیله رقابت فعالان بازار فولاد در رینگ بورس کالا، اقدام مناسبی برای رفع ابهامات و شفافیت بازار فولاد خواهد بود.
والی با تاکید بر این که برخی تولیدکنندگان فولاد در تامین مواد اولیه شامل گندله و آهن اسفنجی با مشکلاتی مواجه هستند، اظهار داشت: آقای سعد محمدی میتواند با اجرای صحیح شیوهنامه فولاد و پیگیری عرضه این کالاها در بورس کالا نیاز این تولیدکنندگان را مرتفع کند.
دبیر رسته القایی انجمن تولید کنندگان فولاد ایران با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان شمش القایی عنوان کرد: ظرفیت تولید سالیانه القاییها که عمدتا شرکتهای خصوصی هستند و بازار داخلی را تغذیه میکنند، حدودا ۷ میلیون تن برآورد میشود که اکنون بین 4.5 تا 5 میلیون تن آن فعال است. این در حالی است که با افزایش ظرفیتها و افتتاح خطوط تولید کارخانجات جدید شمش القایی، این ظرفیت به ۹ میلیون تن خواهد رسید؛ اما در صورتی که نیاز این کارخانجات تامین نشود، کمبود شمش در بازار داخلی به زنجیره بعدی یعنی نوردکاران که آنها هم اکثرا از فعالان بخش خصوصی هستند، منتقل خواهد شد.
والی در پایان تصریح کرد: آقای سعدمحمدی همچنین باید توجه داشته باشند که با توجه به نوسانات قیمتهای حوزه CIS و نرخهای جهانی فولاد در طول یک ماه، بهتر است مبنای قیمت پایه در شیوهنامه از ماهانه به هفتگی تغییر کند؛ چراکه این کار به جلوگیری از توزیع رانت در عرضه محصولات فولادی کمک خواهد کرد.