جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 22 آذر 1399 - 5 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

آرامش بازار آهن هم‌گام با ثبات نسبی نرخ ارز/ بازار پروفیل کماکان آشفته است

آرامش امروز بازار ارز به نوعی به بازار آزاد آهن نیز سرایت کرده و شاهد ثبات نسبی تا کاهش آرام نرخ مقاطع طویل فولادی هستیم؛ البته در روز جاری بازار محصولات حوزه لوله و پروفیل کماکان از سایر بخش‌های دیگر بازار آهن آشفته‌تر است و در این حوزه عمدتا تداوم رشد نرخ محصولات مختلف مشاهده می‌شود.

به گزارش فولادبان؛ دو روز پس از یاوه‌گویی‌های مردی که خود را سلطان سلیمان قرن 21 می‌داند، نرخ دلار در بازار آزاد ایران با وجود افزایش 140 تومانی در ابتدای صبح آرام‌آرام به رقم 26 هزار و 100 تومان یعنی قیمت عصر پنجشنبه خود بازگشت. برخی کارشناسان بازار ارز در این میان پذیرفته نشدن دعوی ترامپ مبنی بر ادعای تقلب در انتخابات آمریکا از سوی دیوان عالی این کشور را به عنوان یکی از عوامل عدم افزایش نرخ ارز با وجود بالا گرفتن تنش سیاسی بین ایران و ترکیه بر اثر صحبت‌های اخیر حاکم آنکارا در روز جاری می‌دانند.

در هر صورت امروز تا اینجای کار شاهد ثبات نسبی نرخ ارز هستیم، به نحوی که آخرین قیمت دلار دستوری نیز از سوی بانک مرکزی مشابه عصر پنجشنبه 26 هزار و 100 تومان اعلام شده و البته آخرین نرخ فروش اسکناس دلار روی تابلوی صرافی ملی هم با کاهش 70 تومانی به رقم 26 هزار تومان رسیده است.

امروز اما در بازار آزاد آهن به جز حوزه لوله و پروفیل، عمدتا شاهد ثبات نسبی نرخ بیشتر مقاطع طویل فولادی هستیم و البته بعضا نرخ میلگرد آجدار از سوی برخی تولیدکنندگان آن با کاهش ملایمی نسبت به روز پنجشنبه مواجه شده است. در این میان به نظر می‌رسد عدم کشش بازار برای تداوم افزایش قیمت‌ها با توجه به شرایط رکودی حاکم و نبود مشتری واقعی موجب شده است که بخشی از واحدهای نوردی و بنگاه‌داران آهن به کاهش محدود نرخ یا ارائه تخفیف‌های مناسب بپردازند تا بتوانند هرچه زودتر محصولاتشان را به فروش رسانند.

گرچه که هم‌اکنون بیشتر المان‌های بازار از جمله تداوم رشد قیمت محصولات منطقه CIS و رسیدن نرخ اجناس فولادی صادراتی دریای سیاه به ارقام نجومی و البته شیب تند نرخ جهانی سنگ آهن به همراه احتمال عدم عقب‌نشینی شدید نرخ ارز در روزهای آینده با توجه به تمام جوانب سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی، ما را به این سمت هدایت می‌کند که احتمالا بازار آزاد مقاطع فولادی در روزهای آینده چندان کاهشی نخواهد شد.
بخصوص که از سه هفته بعدی قرار است نرخی در حدود 530 دلار (آخرین قیمت بیلت صادراتی CIS) برای شمش بلوم و 545 دلار یا احتمالا بیشتر (آخرین قیمت میلگرد صادراتی CIS) به عنوان مبنای نرخ پایه شمش و میلگرد آجدار در بورس کالا قرار گیرد و همین ارقام یعنی شمش 11 هزار و 700 تومانی و میلگرد احتمالا بیش از 12 هزار و 100 تومانی در بورس کالا در صورت عدم کاهش نرخ ارز نیمایی در سه هفته آتی.

با توجه به این مساله هم که به هر حال نوردکار باید حاشیه سود بین 10 تا 15 درصدی میلگرد نسبت به شمش را هر طور شده بخصوص در بازار حفظ کند، بنابراین حتی در شرایط رکودی کنونی نیز به نظر نمی‌رسد در روزهای آینده شاهد کاهش محسوس قیمت میلگرد و سایر مقاطع فولادی باشیم؛ مگر این که اتفاق محسوسی در زمینه عقب‌نشینی نرخ دلار رخ دهد که البته باید توجه داشت در دو هفته اخیر قیمت ارز نیمایی با شیب بسیار آرامی روی ریل نزولی حرکت کرده است.

نکته دیگر این که امروز هم مانند بسیاری از ایام ملتهب دیگر بازار آهن، حوزه لوله و پروفیل از سایر حوزه‌ها به شدت آشفته‌تر است، به نحوی که با وجود ثبات نسبی یا کاهش محدود نرخ بیشتر مقاطع طویل، قیمت بیشتر انواع لوله و پروفیل بر اثر رشد نرخ انواع ورق در بازار آزاد کماکان روی ریل صعودی قرار دارد و البته تعداد معدودی از کارخانجات این حوزه نیز در روز جاری به کاهش اندک قیمت محصولات خود پرداخته‌اند.

در این میان همچنین برخی فعالان بازار آهن از کمیاب شدن مجدد ورق مورد نیاز تولیدکنندگان پروفیل در بازار آزاد به ما خبر داده‌اند که این مساله اجرای بخشی و نه کامل شیوه‌نامه جدید دولت برای ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد را نشان می‌دهد؛ چراکه اگر قرار بود این ساماندهی به‌درستی انجام شود، باید با اجرای صحیح ماده 8 آن، هرگونه فروش خارج از شبکه از سوی تولیدکنندگان محصولات فولادی نیز ممنوع می‌شد، نه این که کماکان شاهد نشت ورق‌های تولیدی کارخانجات مهم در بازار آزاد و اختلاف شدید قیمت آنها در بازار نسبت به نرخ‌هایشان در بورس کالا باشیم.

هم‌اکنون (13:50 شنبه 22 آذر) براساس قیمت‌های اعلام‌شده از سوی نوردکاران فولادی، شاهد ثبات نسبی قیمت بیشتر انواع میلگرد آجدار هستیم و البته در این میان برخی تولیدکنندگان میلگرد نیز قیمت محصولات خود را بین 100 تا بعضا 300 تومان کاهش داده‌اند و در مجموع شاهد قرار گرفتن قیمت انواع میلگرد 14 آجدار در کانال 11 هزار و 700 تا 12 هزار و 500 تومان هستیم. همچنین عمده قیمت محصولات حوزه بشی و ناودانی نیز تا اینجای کار ثابت اعلام شده و البته برخی شرکت‌های این حوزه در روز جاری از صف اعلام قیمت دقیق روزانه خارج شده‌اند.

امروز همچنین برخی تولیدکنندگان تیرآهن کیلویی و شاخه‌ای نرخ محصولاتشان را ثابت اعلام کرده‌اند و البته شنیده‌های ما از برخی بنگاه‌های تهران از کاهش 10 تا افزایش 20 هزار تومان نرخ تیرآهن ذوبی حکایت دارد، ضمن این که شرکت ماهکار فلز قیمت تیرآهن 14 خود را 100 تومان کاهش داده، اما جهان فولاد کرمانشاه نرخ تیرآهن‌‎هایش را 150 تومان افزایش داده است.

در روز جاری اما بیشتر شنیده‌ها از محصولات حوزه لوله و پروفیل از افزایش 100 تا حتی بعضا 1000 تومانی نرخ این محصولات حکایت دارد. گرچه که برخی تولیدکنندگان این حوزه نیز قیمت محصولات پرمصرف خود را تا 150 تومان کاهش داده‌اند، اما نرخ پروفیل پرمصرف با ضخامت 2 بسته به ورق تولیدی در کانال 21 هزار و 200 تا 22 هزار تومان قرار گرفته است.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors