جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 14 آذر 1399 - 5 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

احتمال ثبات نسبی یا رشد ملایم قیمت‌ها در هفته پیش‌رو

این روزها بازار آزاد آهن همچنان در وضعیت رکود به سر می‌برد و به نوعی در برابر رشد بیشتر قیمت‌ها پس از اجرای شیوه‌نامه جدید مقاومت می‌کند؛ در این میان به نظر می‌رسد تغییر قیمت پایه شمش و میلگرد در معاملات هفته آتی بورس کالا با توجه به افزایش شدید قیمت‌های منطقه‌ای CIS نیز نتواند این مقاومت را بشکند، اما شاید رشد احتمالی نرخ ارز با توجه به مسائل سیاسی اخیر، بتواند تکانی به قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد بدهد.

میلگرد

به گزارش فولادبان؛ دقیقا یک هفته پیش در همین حوالی بود که خبر ترور دانشمند هسته‌ای و دفاعی کشورمان به سرتیتر رسانه‌های ایران و جهان تبدیل شد و آن زمان بسیاری از تحلیلگران منتظر بروز حوادث مهمی در صحنه سیاست کشور بودند. در هفته‌ای که گذشت نیز ابتدا شاهد بروز برخی واکنش‌های تند از سوی طیف سیاسی مخالف دولت درباره لزوم کم کردن تعهدات برجامی کشور و کاهش دسترسی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بودیم و در ادامه نیز مجلس خیلی سریع طرحی را به همین منظور تصویب کرد و فورا این طرح مورد موافقت شورای نگهبان نیز قرار گرفت و جالب این که وزیر خارجه نیز گفت که با وجود مخالفت برخی دولتمردان، اگر اروپا به تعهدات برجامی‌اش بازنگردد، دستگاه اجرایی ناچار به اجرای این قانون است.

در این میان اما بازار ارز نیز بخصوص در روزهای پایانی هفته گذشته نوسانات زیادی را تجربه کرد و با وجود کاهش نرخ ارز در برخی ساعات، عمدتا شاهد رشد قیمت دلار در بازار آزاد و روی تابلوی صرافی ملی بودیم و عملا قیمت دلار نقدی در یک هفته اخیر حدود 1300 تومان و قیمت فروش اسکناس دلار صرافی ملی نیز بیش از 600 تومان بیشتر شد. در این شرایط دولت به نوعی در دو گانه میان مخالفت با اجرای قانون مصوب مجلس برای جلوگیری از افزایش قیمت ارز یا تمکین از این قانون که می‌تواند هیجانات مضاعفی را به بازار تحمیل کند، قرار گرفته است.

رفتار چند هفته اخیر بانک مرکزی نیز نشان داده است که با وجود تلاش نسبی بازارساز برای جلوگیری از افزایش قیمت ارز در روز گذشته با بازی کردن با نرخ دلار روی تابلوی صرافی ملی، اما بانک مرکزی برای جذاب نگه داشتن بازگشت ارزهای حاصل از صادرات همچنان تمایل دارد قیمت دلار نیمایی را بالا نگه دارد و طبیعتا مانع کاهش شدید نرخ ارز در فضای بایدنی‌شده اقتصاد ایران نیز شده است.

در این میان اما تداوم تنش‌های ایجادشده پس از ترور شهید فخری‌زاده در سیاست داخلی و خارجی کشور، طبیعتا می‌تواند به افزایش نرخ ارز دامن بزند و بنابراین به طور قطع می‌توان گفت احتمال بازگشت دلار به مرز کمتر از 25 هزار تومان حداقل در یک هفته پیش‌رو منتفی است و حتی اگر بازارساز نتواند یا نخواهد قیمت دلار را کنترل کند، نرخ ارز طبیعتا رو به افزایش خواهد گذاشت و ممکن است با عبور از مرز 26 هزار تومان، مجددا وارد کانال 27 هزار تومان نیز شود.

نکته دیگر آن است که از اواسط این هفته، اجرای نابهنگام شیوه‌نامه جدید دولت در تعیین قیمت پایه شمش بلوم در بورس کالا به میزان حدود هزار تومان بالاتر از نرخ کف بازار شمش‌های القایی، به نوعی شوک و سردرگمی خاصی را به بازار آزاد آهن وارد کرد و شاهد آن بودیم که پس از بسته شدن فروش اغلب تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی و محصولات حوزه لوله و پروفیل در روز دوشنبه، در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه قیمت بیشتر این محصولات بین 600 تا 1000 تومان افزایش یافت، اما در روزهای بعدی بازار آزاد در برابر رشد بیشتر قیمت‌ها مقاومت کرد.

نکته اصلی درباره این مقاومت نیز اینجاست که درست است که با اجرای شیوه‌نامه جدید اختلاف میان قیمت کشف‌شده شمش و میلگرد در بورس کالا به حدود 3 درصد رسیده است، اما به نظر می‌رسد تداوم رکود بازار آهن بر اثر انتظارات کاهشی ناشی از پیروزی بایدن و همچنین وضعیت کرونایی حاکم‎شده بر کشور و کاهش فعالیت‌های ساختمانی و صنعتی در شرایط آب و هوایی موجود، همچنان وزنه سنگین‌تری از نرخ‌های پایه بورس کالایی برای ایجاد تعادل قیمتی در بازار آزاد دارد و همین مساله جلوی رشد شدید قیمت‌ها را در دوران پیاده‌سازی نسخه نهاوندیان در بازار فولاد کشور گرفته است.

نمود این مقاومت را نیز در هفته گذشته اولا در بدون مشتری ماندن بخش زیادی از شمش‌ها و مقاطع طویل عرضه‌شده در معاملات این هفته بورس کالا مانند هفته‌های گذشته مشاهده کردیم و از آن مهمتر، دیدیم که بازار آزاد نیز در دو روز پایانی هفته به نوعی در برابر رشد بیشتر قیمت‌ها مقاومت کرد و حتی شاهد کاهش 100 تا 300 تومانی قیمت انواع میلگرد آجدار، نبشی، تیرآهن و حتی لوله و پروفیل در مجموع دو روز پایانی این هفته نسبت به روز سه‌شنبه بودیم.

نکته مهمتر اما اینجاست که قیمت بیلت و میلگرد صادراتی CIS به عنوان مبنای نرخ‌گذاری محصولات فولادی در بورس کالا در یک هفته گذشته به ترتیب حدود 20 و 50 دلار افزایش یافته است و میانگین موزون هفتگی نرخ حواله‌جات دلار نیمایی فقط حدود 200 تومان کمتر شده است. این یعنی اگر وزارت صمت بخواهد در معاملات این هفته بورس کالا برخلاف نص صریح شیوه‌نامه به‌جای قیمت پایانی منطقه CIS در هفته پایانی ماه میلادی، روند یک هفته گذشته را در نظر بگیرد، این هفته باید رشد قابل توجهی را در قیمت‌های پایه بورسی داشته باشیم.

اما به نظر می‌رسد که حتی اگر به احتمال اندک این اتفاق نیز در هفته پیش‌رو رخ بدهد، بازهم بازار آزاد آهن در برابر افزایش بیشتر قیمت‌ها مقاومت کند و تنها چیزی که می‌تواند این مقاومت را بشکند، در درجه اول رشد نرخ ارز و در درجه دوم پایان یافتن وضعیت بد کرونایی و آب‌وهوایی حاکم بر کشور است.

بنابراین با در نظر گرفتن این مساله که چگونگی در نظر گرفته شدن نرخ پایه محصولات فولادی در بورس کالا در معاملات هفته پیش‌رو می‌تواند تاثیر مهمی بر نرخ این محصولات در بازار آزاد بگذارد، در مجموع برای یک هفته پیش‌رو در صورت رشد ملایم نرخ ارز، احتمال ثبات تا رشد آرام قیمت محصولات فولادی پیش‌بینی می‌شود و البته هرچقدر سرعت رشد نرخ ارز شدیدتر باشد، میزان افزایش قیمت مقاطع طویل و محصولات حوزه لوله و پروفیل نیز بیشتر خواهد بود.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors